Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

FERMENTEER SCHIMMELS
416020 KOMBUCHA BASIS


  images vergroot afbeeldingen
 
Kombucha is een sprankelende, gefermenteerde thee vol probiotica en antioxidanten. Het drankje was 2000 jaar geleden al bekend in China en werd vanwege zijn gezondheidsvoordelen de 'thee van de onsterfelijkheid' genoemd. Tegenwoordig wint kombucha ook bij ons steeds meer aan populariteit als gezond, natuurlijk tonicum. Je brouwt deze speciale thee gemakkelijk thuis, met als belangrijkste ingrediënt een cultuur van goede bacteriën. Je kunt bovendien heerlijke smaken toevoegen met fruit, groenten of kruiden. Zo maak je zelf de kombucha die perfect bij jou past!

Extra benodigdheden:
  • Rietsuiker
  • Azijn (consumptie)
  • Zwarte thee(zakjes)
  • Weckpot / -fles
  • Elastiek / rubberen band
Hoe maak je het:
  1. Doe 50 gram suiker in 500-750 ml heet water in de weckpot.
  2. Laat 2 theezakjes ongeveer 10 minuten trekken in dit water.
  3. Verwijder de theezakjes en laat het geheel afkoelen tot 20-30̊C.
  4. Voeg 120 ml keuken-azijn toe.
  5. Voeg de Kombucha-starter toe.
  6. Dek het geheel (de weckpot) af met een in azijn gedrenkte theedoek. Sluit dit af met een rubber band of elastiek.
  7. Laat het geheel 30 dagen staan bij 20-30̊C.
  8. Ververs elke dag de theedoek met azijn om te voorkomen dat schimmel gaat groeien

  9. Na 30 dagen is de kombucha geactiveerd. Volg hierna dit recept:
  10. Doe 50 gram suiker in 500-750 ml heet water in de weckpot.
  11. Laat 2 theezakjes ongeveer 10 minuten trekken in dit water.
  12. Verwijder de theezakjes en laat het geheel afkoelen tot 20-30̊C.
  13. Voeg 60 ml azijn toe en 60 ml thee van de voorgaande batch.
  14. Voeg de kombucha toe.
  15. Laat het geheel 30 dagen staan op 20-30̊C.
  16. Ververs elke dag de theedoek met azijn om te voorkomen dat schimmel gaat groeien.
  17. Je kombucha is klaar als het goed smaakt. De PH zou minder dan 3.6 moeten zijn.
Op een gegeven moment kan er een nieuwe zwam ontstaan, een ‘dochterzwam’. Vanaf dat moment is het niet meer nodig om azijn toe te voegen. Voor de verhoudingen heet water, suiker, thee en azijn bij een groeiende zwam verwijzen we naar de Engelse beschrijving in de verpakking.
Voor een uitgebreide Engelse beschrijving verwijzen we ook naar de verpakking.
We adviseren om deze Engelse handleiding als basis te gebruiken. Bovenstaande Nederlandse bereidingsinstructie is namelijk een beknopte versie. Er zijn ook veel uitleggende websites!
Tenslotte verwijzen we graag naar ons uitgebreide boekje, zie 812350

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Paddenstoelen en Kefir
Inloggen om als favoriet toe te voegen

416020  1 kweekzakje   29,50 
bestel

 
draai afbeelding 90 graden tegen de klok invorigestart slideshowvolgendedraai afbeelding 90 graden met de klok mee
loading
sluiten
stop slideshowstart slideshow