|
|
|
|
|
|
|
Mag ik een laatste oproep doen...?
Jullie hebben massaal gestemd, maar voor de “uitstellers” stuur ik deze herinnering.
|
» Geheugen opfrissen
Ik ben genomineerd voor Held van de Smaak van Nederland. Het woord HELD kan een zware of lichte lading hebben... Mijn nominatie is een lichtvoetige, maar om het te worden heb ik wel jullie steun nodig! De “Held van de Smaak” is een eretitel voor diegene, die smaken creëert of beschikbaar maakt voor (veel) mensen. Mijn passie is “beschikbaar maken”, dus in alle bescheidenheid: ik mag wel een jaartje die held zijn toch? Voor Zuid-Holland ben ik al verkozen, nu
Nederland nog...
Klik hier op de link, markeer mijn naam en druk op “stem”, dat is alles: BEDANKT!
|
» Prijsuitreiking
Tijdens de aftrap van de Week van de Smaak op zaterdag 27 september wordt de uitslag bekend gemaakt. De feestelijke bijeenkomst vindt plaats in de CINEMEC bioscoop te Ede. De prijsuitreiking (vanaf ca. 13.00 uur) zal plaats vinden in een van de bioscoopzalen. Deze is toegankelijk voor een breder publiek, dus jullie zijn allemaal welkom! Aansluitend aan de prijsuitreiking start het Food Film Festival Ede, met interessante documentaires en publieksfilms waarin 'eten' centraal staat. www.cinemec.nl/content/food-film-festival/ Als ik niet verkozen ben: pech gehad. Alle genomineerden leveren grote prestaties op het gebied van telen en/of in stand houden van rassen en soorten!
|
|
|
» Nog een nababbeltje
Het lijkt momenteel wel topseizoen bij ons...
|
1) Aardbeien
Nog nooit hebben we zoveel AARDBEIEN verkocht als dit jaar. De laatste orders gaan volgende week de deur uit. Je kan nog net bestellen voor dit jaar, bijvoorbeeld uit onze interessante aanbiedingen.
Klik hier voor meer info of om te bestellen
|
|
|
2) Tuinopruiming
De TUINOPRUIMING komt ook op stoom. Deze week krijgen we overigens nog een zending interessante planten binnen, zoals Verveine (Citroenverbena) voor wintergebruik, Kerriebladboompjes voor de echte Indische kerriebeleving, Roomse Kervel voor wintergebruik in de tuin, Paddenstoelplant voor de unieke plantaardige paddenstoelsmaak etc. etc.
Klik hier voor meer info of om te bestellen
|
|
|
3) Herfstbloeiende bollen en knollen
De HERFSTBLOEIENDE BOLLEN EN KNOLLEN zoals Saffraankrokussen en Herfsttijloos zijn nog op voorraad en moeten er nu in! Bestel ze dus snel....
Klik hier voor meer info of om te bestellen
|
|
|
4) Voorjaarsbloeiende bollen en knollen
De collectie VOORJAARSBLOEIENDE BOLLEN EN KNOLLEN is bijna compleet. We zijn de laatste zending aan het verpakken, dan kunnen de orders de deur uit. Veel nieuwe soorten tulpen en pioenrozen! Je kan uiteraard tot in november nog alle soorten bestellen, maar voor sommige soorten geld: op=op
Klik hier voor meer info of om te bestellen
|
|
|
5) Knoflook
De KNOFLOOK is deze week binnengekomen. We zijn hard bezig om ze te verpakken, er staan al een aantal rassen in de winkel klaar. Geoogst, gedroogd, gecontroleerd... het is weer een prachtige Franse oogst van virusvrije bollen. Het enige ras, dat (elk jaar) wat later binnenkomt is ‘Rose de Lautrec’, deze verwachten we begin oktober. Onze Nederlandse oogst van aparte rassen is helaas weer verloren gegaan door schimmelaanvallen. Misschien komt er nog wat kruimelwerk binnen.
Klik hier om het (dit jaar) beschikbare sortiment te zien
|
|
|
6) Andere eetbare bollen en knollen
6) Naast knoflook zijn er andere eetbare bollen en knollen, die in de herfst geplant moeten worden. In een volgende Nieuwsbrief ga ik daar uitgebreid op in. Hier alvast een opsomming: Grijze Sjalotten (de lekkerste!), Utrechtse Uitjes, Italiaanse Wilde Uitjes, Indianen-Uitjes, Incapijlwortel, Herfstplantuitjes, Daslook en de zeer populaire Oerprei. Misschien vergeet ik er nog enkele, dit is even uit de “losse pols”.
Klik hier voor meer info of om te bestellen
Ik stop, tot over een week met een nieuwe Nieuwsbrief! Er staan een paar bijzondere aanbiedingen aan te komen.... Ton Vreeken, half september 2014
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|