Vreeken´s Zaden
ClubNieuws nr. 11

Beste Vrienden van de VreekenClub

» Jouw Lidmaatschap

Het is al weer augustus, meestal de tijd dat we jullie weer vragen om je lidmaatschap te verlengen!
Zoals je van ons gewend bent, leggen we dit weer uit in een brief, die je hier in pdf kan openen.


» Veranderingen... Verbeteringen...

De VreekenClub gaat in zijn huidige vorm door, maar krijgt in de toekomst wellicht een andere financiële verwerking, dat heeft te maken met een omvangrijke automatisering waar onze nieuwe eigenaren mee bezig zijn. Het doel is: 1) beter inzicht voor de klant en 2) voor ons en 3) op den duur een hogere leveringssnelheid. We hopen en verwachten dat jullie ons (kritisch) blijven volgen, het aandeel van mij in de constante aanvulling en vernieuwing van het zadensortiment zal hopelijk nog wat jaartjes doorgaan! We willen pionier blijven en jullie stimuleren tot een jaarlijkse ontdekkingstocht in de tuin... Missen jullie iets bij ons? Staat iets je niet aan? Vertel het ons, we krijgen heel vaak goede tips van klanten, die we meestal meteen toepassen. (Nee, ik gebruik dat modewoord “implementeren” niet...)


» Clublid = vooraan in de rij!

Je merkt het misschien niet altijd, maar leden van de VreekenClub krijgen bij het klaarmaken van orders altijd prioriteit. Ook bij aanbiedingen (die soms schaars beschikbaar zijn) worden jullie “voorgetrokken” als dank voor dat extra beetje steun dat jullie ons geven. Houd daarom onze regelmatige Nieuwsbrieven goed in de gaten, die bevatten vaak aantrekkelijke (en soms eenmalige) aanbiedingen.


» Uniek Viertal

Voor begin september ben ik bijvoorbeeld met de collectie “Chocolade & Bloesem Viertal” bezig van 4 interessante, vaak schaars leverbare planten, die ik eenmalig heb aangekocht en de volgende maand binnenkomen. Ik geef jullie alvast een vooruitblik zodat je alert bent tegen die tijd... Als je bang bent om het te vergeten, dan mag je per e-mail wel alvast een reservering regelen, maar (zoals hieronder geadviseerd wordt) je kan deze ook in je favorieten zetten.

Mag ik aan je voorstellen:


PURPEREN TROMPETBOOM Catalpa × erubescens 'Purpurea'

Een Catalpa zoals je deze nog niet vaak gezien hebt, ze zijn dan ook nog heel duur op internet. Wij hebben de hand kunnen leggen op een partij jonge boompjes voor een redelijke prijs... Het boompje is een bijzondere speling op de bekende Trompetboom (Catalpa bignonioides) die je op een bepaald moment in elke tuin zag verschijnen... De grote, hartvormige bladeren zijn bij het uitlopen in het voorjaar purper tot bijna zwart en verkleuren naar donkergroen. Ook de tijdens de groeitijd bijkomende bladeren hebbe deze donkere kleur, wat een heel speels effect aan het bladerdek geeft. De bloei met grote trossen, fraaie witte trompetbloemen wordt gevolgd door peulen, die de hele winter de boom sieren. Heb je de ruimte? Laat de boom dan lekker groeien... Wie maar een kleine plek heeft (bijvoorbeeld 4 m²) kan de boom bijvoorbeeld op 2 m hoogte elk jaar knotten, zodat een geringe kroonboom ontstaat.

Lees en geniet op onze website


WOESTIJNWILG Chitalpa tashkentensis 'Summer Bells'

Deze vrij zeldzame (flinke) struik is ontstaan uit een kruising tussen Chilopsis linearis en Catalpa bignonioides. Het blad is langwerpig, smal en dofgroen en het zijn vooral de prachtige, heerlijk zoet geurende bloemen, die je elk jaar zullen verbazen: orchidee-achtige, bleekroze met gele keel, bloeit juni – augustus, zoet geurend. De bloeit start vroeg in de zomer en duurt ongeveer 2-3 weken. Een tweede bloei volgt half augustus. De Chitalpa groeit het best in de volle zon, op een goed gedraineerde grond, tijdens de bloei wordt de struik druk bezocht door bijen en vlinders!

Lees en geniet op onze website


CHOCOLADE-MIRTE Coprosma 'Chocolate Soldier'

Dit fraaie struikje pronkt met talloze, glanzende, chocoladebruine blaadjes en lijkt daarmee sterk op een Mirtestruikje, maar dan kastanjebruin van kleur! De struikjes zijn (zeker op oudere leeftijd) goed winterhard en houden zomer en winter hun sierwaarde. Geef ze een zonnige plaats, snoeien geeft het struikje elke gewenste vorm.

Lees en geniet op onze website


FONTEINPLANT Cordyline australis 'Choc Mint'

Wat een sierlijke plant in een ongekende kleurencombinatie! De zwaardvormige bladeren groeien in een volle, fonteinvormige krans en zijn gestreept in de kleuren mintgroen en chocoladebruin. De planten kunnen het beste koel en vorstvrij overwinteren en zijn zowel solitair als in combinatie met bloeiende planten zeer decoratief!

Lees en geniet op onze website


Het viertal kost (apart besteld) € 70,00 - Wij bieden deze aan voor € 50,00
Je kan deze Collectie al (na inloggen) in je favorieten zetten als je op de site kijkt.

Klik hier voor deze aanbieding


» Aardbeien voor 2025 plant je in september

Vorig jaar heb je misschien gevolgd dat we een nieuwe kweker voor onze aardbeiencollectie zochten...? Jarenlang heeft eerst Hendrik Perdok onze collectie meehelpen opbouwen, toen Henk en Carla naar Zweden verhuisden nam Henk van Berkel (De Bijenakker) de collectie over. Hij wordt ook ouder en wil van de zorg af, dus vonden we (gelukkig!) een nieuwe gepassioneerde kweker, die zelf al een behoorlijke collectie historische aardbeienrassen heeft.

Een schot in de roos!

Binnenkort krijgt de rest van onze klantenkring hier bericht over en aanbod van. Jullie mogen alvast een inkijkje in de soorten die over enkele weken gaan komen. Alles is dit jaar alvast in een bescheiden hoeveelheid beschikbaar. Mocht er een variëteit bijzitten, die je erg graag wilt: mail ons maar.

Dit is de lijst van historische rassen



facebook