|
|
Wasabi is een zeer scherpe specerij uit de Japanse keuken, die vaak gebruikt wordt bij sushi- en andere visgerechten. De op mosterd gelijkende substantie wordt gemaakt van de wortels, die op de mierikswortel lijken maar een opvallend groene kleur hebben. Wasabi wordt onder meer in tubes en in poedervorm op de markt gebracht. De meeste Wasabi die op de markt aangeboden wordt, is geen echte, maar een imitatie, die gemaakt is van groengekleurde radijs, of een mengsel van mierikswortel, radijs, mosterd en bladgroen.
Door ze zelf te telen kan je in elk geval genieten van het zacht pittige blad en de smakelijke bloemtros. De wortels ontstaan na enkele jaren groei en alleen bij constant doorstromend water. Houd in elk geval de plant goed vochtig, ze zijn tamelijk winterhard maar houden niet van een zwaar blad- of sneeuwdek. Lukt het ooit om wortels te telen? Rasp ze altijd vers! Echte verse Wasabi is een sensatie, enkele seconden super heet en dan zacht wegvagend!
Leveringsmaandenmei t/m september
|