409083-aardperen-collectie-toppers
meer info
 
409083-aardperen-collectie-toppers

Aardperen Collectie Toppers

Helianthus tuberosus
(Engels: Jerusalem Artichoke)
BIOLOGISCH GETEELD. We leveren een keus uit zoveel mogelijk verschillende van onze toprassen.
De aardpeer is een oersterke groente is winterhard, zet de knollen aan de rand van uw groentetuin. De plant wordt wel 2 m hoog, gebruik ze als windscherm maar let ook op de schaduwwerking. Halverwege het groeiseizoen mogen ze teruggesnoeid worden, voor een wat compactere groei en tegen het omwaaien, de oogst wordt er wel iets minder door. Laat in het najaar oogst u de smakelijke knollen, die zelfs rauw goed smaken. Plantafstand 75 x 30 cm benodigd 1,5 - 2 kg voor 10 m². Tip: plaats een bleekpot over de plant in het voorjaar voor een malse, gebleekte eerste groei! Blancheren, koken of fijngesnipperd in een frisse voorjaarssalade smaakt dit vitaminerijk gewasje bitter en toch zoet. Voeg tijdens de bereiding een snuifje zout toe om de vrij bittere smaak te voorkomen.

WIJ DOEN ONS BEST OM DE KWALITEIT VAN DE AARDPEREN OPTIMAAL TE HOUDEN. OMDAT DEZE AL IN DECEMBER BINNEN KOMEN KAN VANAF MAART EEN DEEL VAN DE KNOLLEN MINDER WORDEN. EERST DE KNOLLEN (ZO NODIG) IN WATER LEGGEN, VERVOLGENS SLECHTE DELEN WEGSNIJDEN EN PLANTEN.
DE INHOUD VAN 1 KG (BIJ VULLING) KAN IN DE LOOP VAN DE TIJD TERUGLOPEN (TOT 50-60%), NA DOMPELEN ZAL DE KNOL WEER EEN DEEL VAN HET OORSPRONKELIJKE GEWICHT TERUGKRIJGEN.

Leveringsmaanden: december t/m mei

409083.1  5x1 kg    €  29,95 
bestel
409083.2  10x1 kg    €  50,00 
bestel
409083-aardperen-collectie-toppers

Artikelnr Naam Prijs
409083.1 AARDPEREN Collectie Toppers, 5x1 kg
€ 29,95
409083.2 AARDPEREN Collectie Toppers, 10x1 kg
€ 50,00

 filter op
per pagina
  
Op beschikbare-aardperen-en-zonnewortel is één artikel gevonden.

ECO-producten
Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl

OKÉ-zaden
Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.