
Zelf kweken verveelt nooit!
Tuinieren kan op veel manieren: in potten en bakken, in een kasje, een moestuin, een kleine of grote siertuin of op een landgoed.
We willen graag inspireren, stimuleren en instrueren om van al jullie kweekacties een succes te maken. De trots en het genot daarna mag weer een drijfveer zijn om meer uit te proberen en dieper in ons sortiment te duiken. Kom maar op!

De lente maakt haar intrede
We zitten alweer in de maand waarin de lente haar intrede maakt.
Het wordt langer licht, wat betekent dat we eindelijk weer wat vitamine D kunnen tanken na die lange, sombere maanden. De vogels fluiten vrolijk, en onze handen jeuken alweer om lekker in de tuin aan de slag te gaan.
Vanaf nu is het mijn taak om de nieuwsflits te schrijven. Maak je geen zorgen, onze eigen Anthonio Banderas blijft de nieuwsbrieven nog wel schrijven, maar ik heb de eer gekregen om de nieuwsflitsen op me te nemen. Tja, dat krijg je ervan als je zijn werk overneemt – dit hoort er natuurlijk ook bij!
Knoflook kan je ook in het voorjaar planten!
Gelukkig is Knoflook niet meer weg te denken uit onze Noord-Europese keuken, ze groeien tot in Scandinavië zonder problemen! We hebben ook in het voorjaar aanbod, je kan deze meerjarige groente dus gewoon nog planten. Sterker nog: onze Olifantenknoflook komt 2x per jaar vers binnen...
Ons beschikbare sortiment Knoflook vind je hier
“De Zomerbloeiende Bollen en Knollen zijn compleet!”
Elk jaar zijn we weer een beetje trotser op onze mooie sortiment, ook voor 2025 kunnen we de prachtigste soorten aanbieden, we starten met ongeveer 420 soorten.
Bollen en Knollen kweken meestal erg gemakkelijk en je tovert je tuin of bloembakken om in een bloeifestijn!
Uiteraard zijn er ook veel nieuwe soorten toegevoegd, daar zoeken we elk jaar naar.
“Pootaardappels... en andere eetbare knollen!”
We zoeken voor de hobbyist of kleine kweker de beste en lekkerste aardappelrassen uit en ze zijn nu beschikbaar. Voor de primeurplanters: je kan ze vanaf februari in je kasje planten! We starten met ongeveer 120 variëteiten, je kan je ontdekkingstocht hier beginnen:
Bekijk de beschikbare pootaardappels
Maar dat is nog lang niet alles! Er zijn enorm veel eetbare knollen uit alle windstreken bij ons te beleven, kijk hier naar ons hele sortiment:
Aanbiedingen!
Er zijn vrijwel jaarrond aanbiedingen actief. Bijzondere collecties, opruimertjes, leuke koopjes...
Maak je eigen zakje zaad!
Ben je op zoek naar een origineel presentje voor een groep mensen? Bruiloft, afscheid, geboorte, verkiezingen? Vanaf 90 zakjes verzorgen we je zelf (of met onze hulp) ontworpen zakje zaad!
Wil jij onze zaden verkopen?
Heb je een Bezoektuin? Tuinwinkel of ambachtelijk Tuincentrum? Verkoopboerderij of Museumwinkel? Bij echte liefhebbers vinden onze zaden gretig aftrek, daar mag jij ook een graantje van meepikken!
Attention!
Our prices are based on the Dutch VAT rate. We deliver to all countries within the EU and charge a VAT rate calculated in your country! The selling price may therefore be (strongly) different from the currently visible price. E.g.: In some countries, a high rate applies for seeds, while with us a low rate applies.
Onze producten uit Suriname
Basella 'Nigra'
Basella alba (Engels: Malabar/Ceylon Spinach, Slippery Vegetable) Het ras met de donkerste bladeren: hoe meer zon hoe donkerder. De donkerpaarse stengels maakt het plaatje compleet, extra sierlijk voor bloembakken, maar uiteraard net zo lekker! |
![]() |
Chinese Oker 'Special Long' F1
Luffa acutangula (Engels: Angled Loofah, Ridged Gourd) Populair in bv. Taiwan is deze extreem lange, slangachtige loefa. De vruchten kunnen in de tropen wel 1 m lang worden! Om rechte vruchten te krijgen: met een strengetje raphia een zakje zand aan de uiteinden binden. Jong oogsten voor consumptie, laten afrijpen voor decoratie. Kijk ook op www.luffa.info. |
![]() |
Dolichos lablab 'Purple'
Hyacintbonen (Engels: Hyacinth Bean) Sierlijk, klimmend peulgewas voor een zonnig plekje buiten of in de kas. Deze vlinderbloemige bloeit prachtig lilaroze in lange bloemtrossen met purpergroen tot roodpurper blad en wordt als sierplant (eenjarig) enorm gewaardeerd, niet in de minste plaats omdat nog niet veel mensen dit gewasje kennen. Voor de moestuinier: na de bloei groeien korte, felroze peultjes met een aangename zachtzoete smaak, populair in Azië! Jong plukken, kort koken of smoren in bijv. Tarkari (Surinaams gerecht), het roze |
![]() |