
Zelf kweken verveelt nooit!
Tuinieren kan op veel manieren: in potten en bakken, in een kasje, een moestuin, een kleine of grote siertuin of op een landgoed.
We willen graag inspireren, stimuleren en instrueren om van al jullie kweekacties een succes te maken. De trots en het genot daarna mag weer een drijfveer zijn om meer uit te proberen en dieper in ons sortiment te duiken. Kom maar op!

De lente maakt haar intrede
We zitten alweer in de maand waarin de lente haar intrede maakt.
Het wordt langer licht, wat betekent dat we eindelijk weer wat vitamine D kunnen tanken na die lange, sombere maanden. De vogels fluiten vrolijk, en onze handen jeuken alweer om lekker in de tuin aan de slag te gaan.
Vanaf nu is het mijn taak om de nieuwsflits te schrijven. Maak je geen zorgen, onze eigen Anthonio Banderas blijft de nieuwsbrieven nog wel schrijven, maar ik heb de eer gekregen om de nieuwsflitsen op me te nemen. Tja, dat krijg je ervan als je zijn werk overneemt – dit hoort er natuurlijk ook bij!
Knoflook kan je ook in het voorjaar planten!
Gelukkig is Knoflook niet meer weg te denken uit onze Noord-Europese keuken, ze groeien tot in Scandinavië zonder problemen! We hebben ook in het voorjaar aanbod, je kan deze meerjarige groente dus gewoon nog planten. Sterker nog: onze Olifantenknoflook komt 2x per jaar vers binnen...
Ons beschikbare sortiment Knoflook vind je hier
“De Zomerbloeiende Bollen en Knollen zijn compleet!”
Elk jaar zijn we weer een beetje trotser op onze mooie sortiment, ook voor 2025 kunnen we de prachtigste soorten aanbieden, we starten met ongeveer 420 soorten.
Bollen en Knollen kweken meestal erg gemakkelijk en je tovert je tuin of bloembakken om in een bloeifestijn!
Uiteraard zijn er ook veel nieuwe soorten toegevoegd, daar zoeken we elk jaar naar.
“Pootaardappels... en andere eetbare knollen!”
We zoeken voor de hobbyist of kleine kweker de beste en lekkerste aardappelrassen uit en ze zijn nu beschikbaar. Voor de primeurplanters: je kan ze vanaf februari in je kasje planten! We starten met ongeveer 120 variëteiten, je kan je ontdekkingstocht hier beginnen:
Bekijk de beschikbare pootaardappels
Maar dat is nog lang niet alles! Er zijn enorm veel eetbare knollen uit alle windstreken bij ons te beleven, kijk hier naar ons hele sortiment:
Aanbiedingen!
Er zijn vrijwel jaarrond aanbiedingen actief. Bijzondere collecties, opruimertjes, leuke koopjes...
Maak je eigen zakje zaad!
Ben je op zoek naar een origineel presentje voor een groep mensen? Bruiloft, afscheid, geboorte, verkiezingen? Vanaf 90 zakjes verzorgen we je zelf (of met onze hulp) ontworpen zakje zaad!
Wil jij onze zaden verkopen?
Heb je een Bezoektuin? Tuinwinkel of ambachtelijk Tuincentrum? Verkoopboerderij of Museumwinkel? Bij echte liefhebbers vinden onze zaden gretig aftrek, daar mag jij ook een graantje van meepikken!
Attention!
Our prices are based on the Dutch VAT rate. We deliver to all countries within the EU and charge a VAT rate calculated in your country! The selling price may therefore be (strongly) different from the currently visible price. E.g.: In some countries, a high rate applies for seeds, while with us a low rate applies.
Onze producten uit Suriname
Aubergine 'Bride' F1
Solanum melongena (Engels: Eggplant) Lange slanke aubergines als deze worden in de Surinaamse keuken “Boulanger” genoemd. Dit ras heeft een bijzondere kleur: wit met lila aders. Groeien ook goed in een flinke pot in de vensterbank. |
![]() |
Okra 'Hill Country Red' / 'Texas Hill Country Red'
Abelmoschus esculentus (Engels: Okra, Lady's Finger) Prachtig, historisch ras uit zuidelijk Texas. De vrij grote, dikke vruchten volgen na een mooie, lichtgele bloei en zijn groen met rode blos. Door de slavernij is de okra in Amerika terecht gekomen, de oorsprong ligt namelijk in Afrika. Wist je dat het blad ook eetbaar is? Jong door de sla en ouder in de wok... Het zaad van overrijpe vruchten zijn geroosterd een koffie-surrogaat. |
![]() |
Papaya 'Sinta' F1
Carica papaya (Engels: Papaya) ONTWIKKELD DOOR THE INSTITUTE OF PLANT BREEDING (PHILIPPINE) Veel gevraagd gewas voor de Indische en Surinaamse keuken. De meerjarige plant geeft prettig zoete, vlezige, langwerpige vruchten. Zet ze ‘s winters in een verwarmde kas of als potplant binnen. Het jonge blad is een delicatesse, ook de mannelijke bloemtrosjes worden gegeten (kort wokken). ‘s Zomers als kuipplant lekker naar buiten in een grote pot. Als bladplant al bijzonder fraai, vanaf het 2e jaar kan er vrucht komen. ‘Sinta’ heeft |
![]() |