Levertijd en Voorraadbeleid
- Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
- Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier
BONEN
ook wel genoemd: DROOGWINNERS
(Engels: Borlotto Bean, Borlotti Beans, Pinto Beans, Roman Bean, Romano Bean, Saluggia Bean, Gadhra Bean, Rosecoco Bean) |
|
Droogbonen worden op verschillende manieren geoogst. Sommige rassen zijn met gehele peul ook eetbaar, anderen kunnen alleen vers of (gerijpt) droog gegeten worden. Tip voor het opslaan van droge bonen: om uitkomen van eventuele eitjes van de bonenvlieg te voorkomen plaatst u de goed gedroogde bonen 24 uur in de vriezer. De lage planten (stam- of stoelbonen) krijgen groen-gevlekte peulen, die na drogen een sieraad zijn voor de herfsttafel: felrozerood met crème spikkels. De droge bonen zelf zijn crème met rozerode spikkels, het zijn deze spikkels die net als kievitseieren hebben geleid tot de Nederlandse naam. Het gebruik en de bereiding is gelijk aan de bekende bruine bonen, de smaak is zachter en fijner. De bonen blijven heel na het koken. Zowel uiterlijk als smaak maken deze boon wereldwijd zeer populair, maar niet in het minst in Italië onder de naam Borlotto / Borlotti.
ZaaimethodeZaaien: mei-juni bij warm groeizaam weer. De plant blijft laag, zaaiafstand: 50x12 cm. Droogbonen worden op verschillende manieren geoogst. Sommige rassen zijn met gehele peul ook eetbaar, anderen kunnen alleen vers of (gerijpt) droog gegeten worden. Een kwestie van uitproberen. Tip voor het opslaan van droge bonen: om uitkomen van eventuele eitjes van de bonenvlieg te voorkomen, plaats de goed gedroogde bonen 24 uur in de vriezer. Leveringsmaandenhet gehele jaar
|