Zo af en toe weten kwekers ons te verrassen met een onverwachte bladvorm binnen een bestaande groente! Ziehier een peterselie met een geheel nieuwe bladvorm die sterk lijkt op dille. De diep ingesneden, luchtige, smalle blaadjes zijn gemakkelijk te hakken tijdens de bereiding in de keuken en vormen een elegante garnering! Ook voor de professionele kweker is dit een leuke aanvulling, zeker als je aan restaurants levert. De stengels zijn net zo stevig en bestand tegen transport als de bekende bladvormen. De smaak is ook belangrijk, welnu: die is geheel behouden, maar het fijne blad geeft een iets ander mondgevoel.
ZaaimethodeZaaien: voorzaaien binnen febr-april. Mei - juli buiten zaaien op licht beschaduwde plaats. Voldoende vochtig houden en het zaaisel bedekken met doek, peterselie ontkiemt langzaam. Rij-afstand ± 25 cm. Kan jaarrond binnen in potten worden gekweekt.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|