|
|
De stokroos is een populair lid van de kaasjeskruidfamilie! Niet alleen een sieraad voor de tuin, maar ook een veelzijdige aanvulling op de salade. Deze helderwitte, enkelbloemige variëteit vonden we in Gaziantep in Turkije en vonden we erg smakelijk. Enige weken na het zaaien kan het feest al beginnen: snoei de topjes van de plant, heerlijk mals en de plant blijft jong en mals groen produceren. Als in het 2e jaar de bloei doorbreekt kunnen de jonge knoppen (na kort roerbakken) op het bord. Het bloemblad (1 voor 1 plukken) geeft een zalvend element aan de salade, vergelijkbaar met avocado. Maak ook eens een verfrissende thee van het bloemblad! Kortom, een lust voor het oog en de smaakzintuigen.
ZaaimethodeZaaien: mei-juli, afdekken met dun laagje grond. Optimale kiemtemperatuur 20° C. Dek het zaaisel af met (vlies)doek om uitdroging te voorkomen.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|