Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

SELDERIJ
245000 SNIJSELDERIJ 'Gewone Snij'

ook wel genoemd: SNIJSELDERIE (Engels: Celery)
(Apium graveolens var secalinum)

  images vergroot afbeelding
 
De "must" voor een kruidig soepje, selderie behoudt zijn heerlijke aroma na het koken, dat maakt het tot een geliefd toekruid. De bossige, vrij uitbundige groei en de middelgroene kleur staan garant voor een gezonde groei. Uiteraard zijn zowel de stelen als het blad zeer aromatisch.

Zaaimethode

Zaaien: maart-juli voor oogst het zelfde jaar of augustus - september voor oogst in het voorjaar erna. ‘s Winters zaaien in potten voor oogst op de vensterbank Selderie staat bekend als een trage en moeilijke kiemer. Dat valt echter wel mee als je de volgende methode volgt: 1) Selderie is een lichtkiemer, de zaden mogen dus niet bedekt worden met aarde, maar moeten gewoon worden aangedrukt en vochtig gehouden. Bedekken met een lichtdoorlatend(e) vlies of doek voorkomt te snelle uitdroging. 2) Selderie houdt niet van te hoge temperaturen. Kieming tussen 15-22̊C is optimaal. Pas dus op voor bestraling achter glas door de zon. Op deze manier vindt kieming binnen 2 weken plaats. Succes!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

245000  5 g   1,95 
bestel
245000.1  100 g   10,00 
bestel
245000.2  1 kg    59,00 
bestel