Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

SELDERIJ
245100 SNIJSELDERIJ 'Prager Reuzen'

ook wel genoemd: SNIJSELDERIE (Engels: Celery)
(Apium graveolens var secalinum)

  images vergroot afbeelding
 
Eigenlijk een knolselderie, maar vooral zeer geliefd vanwege de enorme hoeveelheid grove, aromatische selderiebladeren. De knolvorming is matig.

Zaaimethode

Zaaien: maart-juli voor oogst het zelfde jaar of augustus - september voor oogst in het voorjaar erna. ‘s Winters zaaien in potten voor oogst op de vensterbank Selderie staat bekend als een trage en moeilijke kiemer. Dat valt echter wel mee als je de volgende methode volgt: 1) Selderie is een lichtkiemer, de zaden mogen dus niet bedekt worden met aarde, maar moeten gewoon worden aangedrukt en vochtig gehouden. Bedekken met een lichtdoorlatend(e) vlies of doek voorkomt te snelle uitdroging. 2) Selderie houdt niet van te hoge temperaturen. Kieming tussen 15-22̊C is optimaal. Pas dus op voor bestraling achter glas door de zon. Op deze manier vindt kieming binnen 2 weken plaats. Succes!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

245100  10.000 zaden (5 g)   1,95 
bestel
245100.1  200.000 zaden (100 g)   17,50