Het koren van de toekomst! Lees de hierna volgende beschrijving maar eens… In Afrika is dit gewas al vanaf 3000 v. Chr. (dus al 5000 jaar!) in cultuur, vanaf de 17e eeuw in Amerika bekend (meegenomen door zwarte slaven) en inmiddels het 5e gewas in de wereld! Een opsomming van de vele eigenschappen en toepassingen: het graan is glutenvrij(!), ontgiftigend (anti-oxidant), je kan het graan bakken, poppen, fermenteren tot mout (werkt dan als probiotica), gebruik als grutten of couscous en verwerken tot melasse of suikerstroop. Verder wordt in Afrika het graan voor bierproductie en het stro voor huizenbouw en verpakking (karton) gebruikt. Overtuigd? Dit polvormende, eenjarige grassoort wordt ongeveer 2-3 m hoog en wortelt diep, zeer goed voor de grondstructuur.
ZaaimethodeZaaien: mei-begin juni (als maïs) als er voldoende bodemwarmte is. Geef extra stikstof (bloedmeel of na een vlinderbloemige groenbemesting). Zaaidiepte 2-5 cm.
TeeltZaaien: mei-begin juni (als maïs) als er voldoende bodemwarmte is. Geef extra stikstof (bloedmeel of na een vlinderbloemige groenbemesting)./ Zaaidiepte 2-5 cm.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|