Langwerpige, zoete tomaten met veel vruchtvlees. In subtropische landen het soort voor verwerking tot sappen, soepen, ketchup, gedroogde tomaten etc. Tip: vries Roma-tomaten met schil en al in.
Met dit nieuwe ras (geïntroduceerd in 2002) kan je een productief gewas verwachten met grote pruimvormige Romatomaten. Het kan vruchten produceren tot 150 g per stuk. De schil pelt gemakkelijk na het voorkoken en het vruchtvlees is ongelooflijk vlezig en heerlijk om te gebruiken in romige soepen, sauzen en salsadips. Steeds meer mensen vinden een Romatomaat ook heerlijk als saladetomaat, ik ben het hier van harte mee eens!
ZaaimethodeZaaien: maart-mei binnen. Bij een hoogte van 5 cm in potjes verplanten. Zeer licht zetten en vanaf april bij mooi weer buiten afharden. Buiten uitplanten niet voor eind mei. Tomatenplanten gebruiken veel water. Bij dit hogere of (in de kas) klimmende type moeten de zijscheuten (dieven) regelmatig worden verwijderd. Plantafstand 60-80 cm.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|