Langwerpige, zoete tomaten met veel vruchtvlees. In subtropische landen het soort voor verwerking tot sappen, soepen, ketchup, gedroogde tomaten etc. Tip: vries Roma-tomaten met schil en al in.
Dit vrij kleine Oekraïense Romatomaatje is zeker niet alleen voor sappen en sauzen, maar ook heerlijk als saladetomaatje, snackje of op de boterham. Opvallend is de donkere tint, donkerrood met paarsbruine gloed. Het gewicht varieert van 60-150 gram en de opbrengst is gemiddeld tot goed. De plant blijft vrij compact en kan ook prima in een pot geteeld worden.
ZaaimethodeZaaien: maart-mei binnen. Bij een hoogte van 5 cm in potjes verplanten. Zeer licht zetten en vanaf april bij mooi weer buiten afharden (bij vorst naar binnen). Buiten uitplanten vanaf half mei, in de kas vanaf half april. Dit zgn. struiktype (zelftopper) hoeft niet te worden gediefd. Plantafstand 60-80 cm.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|