818200-aardbeiboom-compacta
meer info
 
818200-aardbeiboom-compacta

Aardbeiboom 'Compacta'

Arbutus unedo
(Engels: Strawberry Tree)
Dat deze plant niet al veel bekender is…! De teelt is eenvoudig, de witte bloemetjes (in het najaar) zijn sierlijk en de langzaam rijpende vruchten (duurt een jaar) creëren een prachtige combinatie van bloei en vruchten. De smaak is tropisch en prettig uniek, te veel achter elkaar eten wordt afgeraden i.v.m. maaggisting. Eerst in een pot opkweken, daarna in de kas planten of op een niet te natte plaats in de tuin. De kleine boom is redelijk winterhard, tot -16°C. De groei in Noord-Europa is tamelijk traag: in 5 jaar tot 2 meter, blijft steken op 3 meter hoogte, behalve op zeer beschutte plekken. In de subtropen met voldoende vocht, kan de boom tot maximaal 10 meter hoogte uitgroeien.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

818200  1 kleine plant    €  4,95   
818200.1  1 plant    €  9,95 
bestel
818200.2  1 flinke plant    €  19,95 
bestel
818210-aardbeiframboos
meer info
 
818210-aardbeiframboos

Aardbeiframboos

Rubus illecebrosus
(Engels: Strawberry-Raspberry)
Ze lijken op grote aardbeien, maar deze Japanse vruchten zijn echt familie van onze framboos. In Litouwen is deze vrucht ook al heel lang ingeburgerd en zeer populair! Elke knalrode vrucht is een plaatje en bestaat uit 50-100 ronde “druppels”. Geheel rijp kan je ze zo uit de hand eten en zijn heerlijk sappig, zoet met een zuurtje, uiteraard ook heel populair voor jam, sap, diepvries etc. De struik is winterhard en groeit ongeveer 80-100 cm hoog, elk jaar het oude hout snoeien, de plant bloeit en draagt vrucht aan de stengels die in dat jaar gegroeid zijn.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

818210.1  1 plant    €  6,50 
bestel
818250-amandel-robijn
meer info
 
818250-amandel-robijn

Amandel 'Robijn'

Prunus dulcis
(Engels: Almond)
VOOR DE VOLLE LENGTE VAN DE BOOMPJES (2,5 M) IS OPHALEN AAN TE BEVELEN. BIJ VERZENDEN SNOEIEN WE TERUG NAAR 1,7 M.
In het voorjaar verrast dit winterharde boompje met prachtige, zachtroze bloesem. Ze houden van kalkrijke, niet te natte (dus warme) grond en veel humus. ‘Robijn’ is een van de weinige en zeer betrouwbare rassen. De boom (of forse struik) is zelfbestuivend en geeft een flinke opbrengst. Zo rond eind september zie je de groene, harige vruchten barsten, eerder hoef je ze niet te plukken, de dichte vruchten zijn namelijk niet open te krijgen en ook nog niet rijp. Je kan ook wachten tot ze vallen. Laat de noten 3 weken drogen, dan zijn ze eetbaar: rauw of geroosterd. De noten bevatten een bruine schil die niet iedereen lekker vindt. Na kort blancheren kan je de bruine velletjes er makkelijk af halen. Je kan de ongepelde noten ongeveer 6 maanden bewaren op een droge, donkere en koele plek.
Je hoeft de oogst niet te beschermen want vogels eten de amandelen niet. Maar pas wel op voor nachtvorst tijdens de bloei in de lente. Je snoeit een Amandel (en ander steenfruit) in de zomermaanden, of anders direct na de oogst. Snoeien in de zomermaanden heeft 1 groot voordeel: je kunt zien waar vruchten hangen en je snoei daar dus op aanpassen. Snoei al te lange en hoge takken tot op 1/3 terug, plus uiteraard de gebroken, dode, zieke of kruisende takken. En aangezien je de vruchten ziet hangen kun je eventueel niet dragen takken of terugsnoeien of inkorten. Amandel en Perzik bestuiven elkaar mits ze tegelijk bloeien. We leveren geënte boompjes, onderstam St. Juliën A.
VOOR BELGIË MOETEN WE € 10 EXTRA KOSTEN BEREKENEN VANWEGE DE INPAKKOSTEN VAN DE BOOMPJES.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

818250.1  1 boompje    €  17,50 
bestel
818300-appel-jonagold
meer info
 
818300-appel-jonagold

Appel 'Jonagold'

Malus Domestica
(Engels: Apple)
Geeft sappige, zoetzure, geel-rode appels. Met blos geplukt geeft de lekkerste smaak. Op een koele plaats wekenlang te bewaren. Na een uitgebreide test door de universiteit in Bonn: het gezondste appelras qua voeding en vitamines! Als onderstam wordt M26, waardoor de boom klein blijft en ook geschikt is voor potcultuur. Dit ras is zelfbestuivend, maar een ander ras in de buurt geven extra goede bestuiving. Jonagold ontstond in de VS en is in België rond 1960 geïntroduceerd. De eerste massale aanplant was daardoor in de Sint-Truidense fruitstreek in het Limburgse Haspengouw. Het ras kende vrij vlug een groot succes omdat het een zeer hoge productie per hectare geeft en de uitstekende smaakeigenschappen van de 'Jonathan' combineert met de goede bewaareigenschappen van de 'Golden Delicious'. Jonagold is in 2006 in Nederland de op één na meest geteelde appel: 1782 ha (19 %) op een totaal van 9562 ha. Ze volgen Elstar op (9562 ha in 2006).

Leveringsmaanden: het gehele jaar

818300.1  1 plant    €  12,50   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
819060-beukennootjes
meer info
 
819060-beukennootjes

Beukennootjes

Fagus sylvatica
(Engels: Beech)
In de vollegrond wordt dit een grote boom met een imposante kruin. Gesnoeid (bijvoorbeeld als haag) of geteeld in een grote pot blijft de afmeting beperkt. De vrucht: het beukennootje is de heerlijke versnapering, die deze boom geeft. Vochtige grond is voor de goede groei een voorwaarde. De herfstkleuren van de beuk zijn fantastisch!

Leveringsmaanden: het gehele jaar

819060.1  1 jonge boom    €  3,95 
bestel
822345-japanse-krentenboom
meer info
 
822345-japanse-krentenboom

Japanse Krentenboom

Hovenia dulcis
(Engels: Japanese Raisin Tree)
Een bijzondere, Aziatische boom, die bij ons geheel winterhard is! De vruchtjes (3 cm) kunnen zowel rauw als gekookt gegeten worden en zijn zoet, geurend met een peer-achtig aroma. Gebruik ze als rozijnen om op te snoepen of in allerlei bakgerechten. Geef de boom een zonnige plaats, ze zijn ook in trek als sierboom, de witte bloesem geurt heerlijk en lokt vele insecten! Het hout van de Japanse Krentenboom is hard en wordt graag gebruikt voor de meubelbouw.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

822345.1  1 plant    €  8,95 
bestel
822460-kastanje-tamme-lyon
meer info
 
822460-kastanje-tamme-lyon

Kastanje, Tamme 'Lyon'

Castanea sativa
(Engels: Sweet Chestnut)
Voor mensen met een (zeer) grote tuin of voor een perceel waar een grote boom (25-35 m) mag staan... In een pot van 1 m³ kan je er ook een grote bonsai van maken. De Kelten brachten de boom naar Noord-Europa, de Romeinen zorgden voor de verdere verspreiding... Wie kent niet de vuurkorven met gepofte kastanjes? Je kan de kastanjes dus roosteren, maar makkelijker is het om deze te koken. In veel landen, onder andere in Frankrijk, Zuid-Tirol en Hongarije is de kastanjepuree ("Crème de Marron", "Gesztenyepüré") geliefd in desserts of als bijgerecht. Het is in blik of gemalen uit de diepvries te koop. In talloze landen in met name Midden-Europa worden hete kastanjes in de winter op straat verkocht aan voorbijgangers (in Zwitserland bijvoorbeeld heten ze 'Marroni').

Leveringsmaanden: het gehele jaar

822460.1  1 plant Zaailing    €  5,95 
bestel
822460.2  1 plant (40-60cm)    €  19,95   
822462-kastanje-tamme-anny-summer-red
meer info
 
822462-kastanje-tamme-anny-summer-red

Kastanje, Tamme 'Anny's Summer Red'

Castanea sativa
(Engels: Sweet Chestnut)
Voor deze extra sierlijke Tamme Kastanje is wat minder ruimte nodig, de hoogte is 6-8 m. Het jonge blad is diep bruinrood en verkleurt in de zomer naar donkergroen om in de herfst prschtige goudgeel te eindigen. Opvallend is ook de iets gedraaide stam. Na enige jaren kan je de eerst oogst van heerlijke tamme kastanjes verwachten!

Leveringsmaanden: het gehele jaar

822462.1  1 plant (60-100 cm)    €  19,95 
bestel
822559-mini-kiwi-parasol
meer info
 
822559-mini-kiwi-parasol

Mini-Kiwi 'Parasol'

Actinidia arguta
(Engels: Mini Kiwi)
We verkopen al enkele jaren de Parasolvorm van de Minikiwi. Die staat al bij veel klanten te pronken... Dit werd ook opgemerkt door een Belgische kweker, die door omstandigheden zijn veld van 360 Parasolkiwi’s moet verkopen. Het veld moet in de herfst leeg zijn...
We bieden 2 prachtige rassen aan:
‘Geneva’
‘Ananasnaya’

Het voordeel van deze snoeiwijze is, dat de boompjes weinig ruimte innemen. Anders zou je de kiwi langs een muur van 4 meter moeten geleiden. Het duurt minstens 10 jaren voordat de boompjes zelfstandig kunnen staan, dus er is al veel kweekwerk gebeurd. Daarom zijn deze boompjes normaal pittig geprijsd, (minimaal € 150,00).
We kunnen de boompjes nu zeer voordelig aanbieden, vooral ophalen is aantrekkelijk, bij verzenden komen er kosten bij.
MEER INFO VOLGT

Leveringsmaanden: het gehele jaar

MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
822567-mini-kiwi-parasol-het-mannetje
meer info
 
822567-mini-kiwi-parasol-het-mannetje

Mini-Kiwi “De Parasol en het Mannetje”

Actinidia arguta
(Engels: Mini Kiwi)
OP INSCHRIJVING, LEVERBAAR VANAF EIND MAART.
Unieke Kiwibessen uit België!
De kiwibes (ook wel mini-kiwi, grape kiwi of coctail kiwi genoemd) is sterk in ontwikkeling. De Hogeschool in Gent is voor een beperkte kwekersgroep de ideale rassen en teeltmethode aan het ontwikkelingen en uittesten. Al in een vroeg stadium werd ik benaderd om in de particuliere branche mooie rassen te introduceren. Na ruim 10 jaar experimenteren mogen we de eerste rassen van topkwaliteit aan jullie voorstellen. Elk jaar willen we een wisselende collectie aanbieden, de rassen zijn exclusief alleen bij ons te koop!
Het is een sterk groeiende, zeer winterharde slingerplant met vruchten ter grootte van een grote druif, ze zijn in zijn geheel, dus met schil en al te eten. Net als de harige, grote kiwi is het vruchtvlees heerlijk zoet en vol vitamine C, nuttige mineralen en anti-oxidanten.
Wie eenmaal deze bessen heeft geproefd is meteen verkocht: heerlijk zo vers van de plant, je maakt van de overvloedige oogst ook een heerlijke jam of moes, je kan ze drogen en er wordt een bijzondere wijn van gemaakt. Kiwibessen gedoopt in gesmolten chocolade: mmmmm!

Onze kweker heeft door jarenlang vakkundig snoeien een aantal exclusieve, volwassen, parasolvormen gekweekt. Deze planten zijn bijzonder sierlijk en zullen vrucht dragen zodra het meegeleverde mannetje gaat bloeien. Misschien heb je al ergens een mannelijke kiwi in de buurt, dan heb je zelfs kans op vruchten hetzelfde jaar. We leveren deze geweldige boompjes in 90 literpotten, ze hebben een hoogte van 2 meter en een stamdiameter van circa 7 cm. Het is kostbaar om deze boompjes te verzenden, we kunnen het binnen Nederland voor je regelen voor € 75,00. Afhalen heeft onze voorkeur, we proberen met alle bestellers een afspraak te maken om de bestelde bomen ongeveer op dezelfde dag op te laten halen.
a. ‘Ambrosia Grande’, dit is de volwassen boom. Het is een bestaand, vrij nieuw Zwitsers ras, het unieke zit hem vooral in de leeftijd en prachtige vormsnoei van deze boom. De takken komen propvol vrij grote, groene vruchten met groen vruchtvlees en een heerlijk zoete smaak. De bloei is begin juni en de oogst half oktober.
b. ‘Strongly’ is het mannetje, deze bloeit in dezelfde periode als ‘Ambosia Grandi’ en levert zeer gezond stuifmeel voor een gegarandeerde bevruchting. We leveren deze als jongere plant.

Leveringsmaanden: vanaf maart

822567.1  Collectie   €  159,00   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
818200-aardbeiboom-compacta
818210-aardbeiframboos
818250-amandel-robijn
818300-appel-jonagold
819060-beukennootjes
822345-japanse-krentenboom
822460-kastanje-tamme-lyon
822462-kastanje-tamme-anny-summer-red
822559-mini-kiwi-parasol
822567-mini-kiwi-parasol-het-mannetje

Artikelnr Naam Prijs
818200 AARDBEIBOOM 'Compacta', 1 kleine plant
niet leverbaar
818200.1 AARDBEIBOOM 'Compacta', 1 plant
€ 9,95
818200.2 AARDBEIBOOM 'Compacta', 1 flinke plant
€ 19,95
818210.1 AARDBEIFRAMBOOS, 1 plant
€ 6,50
818250.1 AMANDEL 'Robijn', 1 boompje
€ 17,50
818300.1 APPEL 'Jonagold', 1 plant
niet leverbaar
819060.1 BEUKENNOOTJES, 1 jonge boom
€ 3,95
822345.1 JAPANSE KRENTENBOOM, 1 plant
€ 8,95
822460.1 KASTANJE, TAMME 'Lyon', 1 plant Zaailing
€ 5,95
822460.2 KASTANJE, TAMME 'Lyon', 1 plant (40-60cm)
niet leverbaar
822462.1 KASTANJE, TAMME 'Anny's Summer Red', 1 plant (60-100 cm)
€ 19,95
822567.1 MINI-KIWI “De Parasol en het Mannetje”, Collectie
niet leverbaar

Fruit in boomvorm

Deze groep komt voor in Fruit

 filter op
per pagina
pagina van 5    
Er zijn 42 artikelen in deze groep.
pagina 1 van 5    

ECO-producten
Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl

OKÉ-zaden
Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.