Sjalotten behoren tot de uienfamilie en groeien net als knoflook tot een kluster van “teentjes”. De witte binnenzijde is soms rood en/of purper gevlamd. Ze hebben een sterke, rijke smaak. Sjalotten veroorzaken minder darm- en ademperikelen dan uien en knoflook. Veel recepten en wetenswaardigheden op www.shallot.com
Niet gemakkelijk verkrijgbaar, maar voor de fijnproever de "enige echte sjalot". De peervormige bollen hebben een stevige, dikke, grijsblauwe, geplooide schil. Deze beschermt (met enige moeite uitgepeld) een sjalot met een unieke, stevige, volgens velen "hemelse" smaak. De bewaring is matig lang, binnen 6 maanden na de oogst gebruiken of invriezen. ‘Grise Excellent’ is een selectie uit Griselle, waarbij de meest gave en grote tenen worden uitgezocht.
TeeltPlanten: september-januari. Afstand: 30x20 cm. Diepte: net onder de grond.
Leveringsmaandenseptember t/m december
|