|
|
Deze tropische tot subtropische fruitsoort is inheems in China (Guangdong en Fujian). Het dunne, gebobbelde, rozerode schilletje herbergt helderwit vruchtvlees met een speciale stevige en sappige textuur en een unieke geurige, zoete smaak. In het centrum zit een middelgrote pit: het zaad. Al sinds 2000 v.Chr. is de vrucht in cultuur en in Europa kennen we de vrucht sinds 1570. Het blad van de Lychee lijkt op laurierblad, de plant is dan ook wintergroen, maar moet bij ons vorstvrij (niet te warm) overwinteren. De flinke trossen crèmekleurige bloemetjes geuren heerlijk. Kweek de boompjes in een goed gedraineerde pot met potgrond, die jaarlijks deels wordt vernieuwd en/of bemest. Na enkele jaren geduld is het goed mogelijk om vruchtgroei te krijgen. Eet 9 vruchten per dag en je hebt je dagelijkse portie Vitamine C binnen!
Leveringsmaandenmei t/m september
|