Ons Corona-beleid

  • De meeste mailtjes kunnen we beantwoorden
  • We zijn weer open voor winkelbezoek
  • Levertijd ongeveer 3-6 weken, spoedorders op verzoek mogelijk

UITLEG


038000 BOERENKERS

ook wel genoemd: WITTE KRODDE (Engels: Field Penny-Cress)
(Thlaspi arvense)

  images vergroot afbeeldingen
 
Net als rucola is dit een familielid van de grote koolfamilie. De plantjes groeien in het wild, maar een kweekplekje is een werkelijk feest: op 20-50 cm hoogte bloeien ze uitbundig met witte bloemtrosjes. Als eenmaal de hartvormige vruchtjes ontstaan, dan zie je gelijkenis met het Herderstasje. Boerenkers heeft rechtopstaande, hartvormige vruchtjes, bij het Herderstasje zijn het hangende vruchtjes. Zorg voor vruchtbare grond en voldoende water zodat de plant niet te snel gaat bloeien, de blaadjes zijn vooral lekker voordat de bloei begint, daarna worden ze te bitter. Je eet ze rauw of gekookt (in bijvoorbeeld soepen), de smaak is zeer aromatisch met een fijn bittertje, heerlijk als menging door salades. De uitgebloeide stengels (vol vruchtjes) zijn heel sierlijk als snijbloem en zeer in trek! En dan de zaden... die kan je lekker laten kiemen als spruitgroente of met de vijzel tot poeder vermalen en door de sla mengen (mosterdvervanger). Industrieel is het zaad tot olie te persen en is misschien bruikbaar als biobrandstof.

Zaaimethode

Zaaien: maart-september in potten of bakjes buiten zaaien. Als het warm weer wordt kan een nachtje koelkast helpen bij de kieming.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

038000  2 g   2,50   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”