Ons Corona-beleid

  • De meeste mailtjes kunnen we beantwoorden
  • We zijn weer open voor winkelbezoek
  • Levertijd ongeveer 3-6 weken, spoedorders op verzoek mogelijk

UITLEG


CICHOREI
070550 RODE MOLSLA 'Red Rib' / 'Italiko Rosso' / 'Italiko Red'

ook wel genoemd: ROODNERVIGE CICHOREI (Engels: Red Ribbed Chicory, Red Dandelion)
(Cichorium intybus cv. group Foliosum)

  images vergroot afbeeldingen
 

De cichoreifamilie bevat andijvie, kapucijnerbaard en diverse soorten lof. Kenmerkend is het min of meer aanwezige “bittertje”, vroeger verfoeid en tegenwoordig hoog gewaardeerd. Laat eens een plant “doorschieten”: cichoreibloemen zijn meestal beeldschoon blauw van kleur en geuren naar vanille!

Deze historische blad-cichorei heeft een fraaie, rode nerf en lijkt uitgegroeid wel op het blad van molsla (paardenbloem), maar als de planten hun sierlijke, blauwe bloemen tonen, is van die gelijkenis uiteraard niets meer over.
Het aardige van deze “rode molsla” zijn de vele gebruiksmogelijkheden:
  • dichtbij elkaar gezaaid oogst je ze als “baby leaf” of microgroente
  • uitgegroeid kan je ze rauw eten (snijden en met sla mengen, anders is het te bitter) of kort roerbakken.
  • halverwege een zwarte emmer over de plant geeft een bleking aan het blad waardoor deze zachter van smaak zijn. Vervolgens rauw eten of kort roerbakken.
  • lekker door laten groeien tot een volle, blauwe bloemen overvloed.

Zaaimethode

Zaaien, buiten: april-augustus, zodra de grond opwarmt. Zaai op rijen of op een bedje. Al oogstend kan je het gewas meer ruimte geven en vormen de overblijvers een groter rozetje. Binnen: jaarrond op een zeer lichte plaats, zaai in potten of bakjes.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

070550  5 g   1,95 
bestel
070550.1  100 g   9,95 
bestel