Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

122050 KARDOEN 'Gigante d'Ingegnoli' / 'Bianco Avorio a Foglia Frastagliata' / 'Ivory White'

(Engels: Cardoon)
(Cynara cardunculus)

  images vergroot afbeeldingen
 

Kardoen is een distelachtig familielid van de artisjok. Je eet de vlezige bladsteel, die een paar weken voor de oogst omwikkeld wordt met zwart folie om ze te bleken. Er zijn ook andere bleekmethoden. De bloem is een sieraad voor tuin en vaas en wordt daarvoor dus vaak geteeld. We bespeuren echter steeds meer serieuze eters en we verzamelden diverse rassen ter vergelijking. De bloei is per ras ook iets afwijkend van elkaar.

Fijn ingesneden blad met dikke bladnerf. Bloeit zeer sierlijk!
In Nederland is de nerf meestal malser dan in Italië en de kooktijd dus aanmerkelijk minder. De bereiding is dan als volgt: de nerf scheiden van het bladmoes. Eventuele geribbelde zijkant en het buitenste velletje verwijderen. Vervolgens in stukjes snijden van ongeveer 1 cm. Zachtjes koken tot ze gaar zijn, dat kan al in 25 minuten. Heerlijk met een kaassausje!

Zaaimethode

Zaaien: maart-mei op een warm plekje voorzaaien en verspenen in potjes. Buiten uitplanten zodra de ergste kou voorbij is. Kardoen kan onze winters overleven mits in niet te natte grond.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

122050  100-125 zaden (5 g)   1,95 
bestel
122050.1  2000-2500 zaden (100 g)   17,50 
bestel

 
draai afbeelding 90 graden tegen de klok invorigestart slideshowvolgendedraai afbeelding 90 graden met de klok mee
loading
sluiten
stop slideshowstart slideshow