Ons Corona-beleid

  • De meeste mailtjes kunnen we beantwoorden
  • We zijn weer open voor winkelbezoek
  • Levertijd ongeveer 3-6 weken, spoedorders op verzoek mogelijk

UITLEG


KOMKOMMER
130530 SNACKKOMKOMMER 'Mideast Peace' / 'Mideast Prolific'

(Engels: Cucumber)
(Cucumis sativus)

  images vergroot afbeelding
 

ALGEMENE INTRODUCTIE KOMKOMMERS:
Komkommers, die lange ranken krijgen mogen regelmatig gesnoeid worden. Bij buitenteelt is (afhankelijk van het ras) een redelijke zomer nodig en in de kas groeien alle rassen. Soms is het raadzaam de plant naar buiten te laten groeien, als vruchtzetting uitblijft! Komkommers worden meestal onrijp geoogst, behalve als de schil juist extra fraai wordt bij rijping. Onrijpe vruchten worden gesneden en rauw in salades verwerkt, rijpe vruchten kunnen zoals een meloen worden leeggelepeld. Veel kleine komkommerachtigen of (extreem) jong geoogste vruchten worden als augurkje (gezuurd) of als gezond snoepje (snack) bij een drankje of etentje gegeten. Let op de individuele beschrijving van onze soorten en rassen, enkele zijn alleen voor de sier en NIET eetbaar!

Mini-komkommer van het Midden-Oosten of mediterrane type. De schil is heldergroene en de vrucht heeft een zachte, milde smaak met een verbazingwekkend zoet aroma en prettig knapperige textuur. Niemand hoeft het Amerikaanse heirloom type komkommer te kweken (donkergroen, hobbelig, vatbaar voor bitterheid) als er heerlijke edelstenen zoals deze zijn. De dunne schil is opmerkelijk zacht maar toch stevig en lang te bewaren. De 10-20 cm komkommers kunnen klein worden geoogst om als augurken te worden ingemaakt. Doorgegroeid worden de vruchten geoogst voor salade of in snackblokjes. De planten geven een vroege en opvallend grote productie, zelfs bij koud weer. Deze selectie is ontwikkeld door Dr. Alan Kapuler van Peace Seeds in Corvallis, Oregon.

Zaaimethode

Zaaien: binnen vanaf eind maart - eind mei. De meeste rassen groeien goed buiten (zie de rasbeschrijving), in de kas is het succes en de oogst groter. Uitplanten: in de kas vanaf eind april, buiten vanaf eind mei. Niet alleen op de datum, maar vooral op het weer letten!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Komkommers (Sier en Eetbaar)
Inloggen om als favoriet toe te voegen

130530  ± 35 zaden (1 g)   1,95 
bestel