|
|
Meloenkomkommer (Flexuosus groep) Langwerpige, op komkommers lijkende vruchten met een stevige, frisse, maar wel meloenzoete smaakervaring. Wij hebben ze vanwege de vorm bij de komkommers ingedeeld.
Een lekkernij in Oost-Turkije! Daar worden ze Acur (Adjoer) genoemd. Bij eerste aanblik denk je met een komkommertje of augurk van doen te hebben, maar botanisch gezien is dit een meloen! De smaak bewijst dat ook wel: de frisheid van komkommers, maar het zoete tintje van een meloen. De lichtgroene vruchten hebben donkergroene strepen en kunnen jong geoogst (tot 10 cm) in zijn geheel opgeknabbeld worden. In Turkije (Gaziantep) worden de vruchten geoogst op een lengte van 15 cm, het zaad wordt verwijderd en gevuld met gehakt, gepureerde amandelen, een pepertje en groenten. Vervolgens in de oven: mmmm!
ZaaimethodeZaaien: binnen vanaf eind maart - eind mei. De meeste rassen groeien goed buiten (zie de rasbeschrijving), in de kas is het succes en de oogst groter. Uitplanten: in de kas vanaf eind april, buiten vanaf eind mei. Niet alleen op de datum, maar vooral op het weer letten!
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|