Komatsuna komt van oorsprong uit Japan en is een bladkool dat in vele stadia kan worden geoogst: zeer jong, volwassen (30 cm) en zelfs de bloeistengels zijn eetbaar. Het lepelvormige blad heeft een knapperige, stevige stengel en vormt een stevig opgaand gewas, de smaak is mild, iets zoet en aromatisch. Jong geoogst kan Komatsuna lekker door de salade. Ouder blad gaat (gesneden) in de roerbak of in soep.
ZaaimethodeZaaien: mrt - juni op een warme plaats in (pers)potjes of trays voorzaaien (i.v.m. gevaar voor doorschieten) na de langste dag (juli-sept) in de vollegrond te zaaien en in oktober onder glas. Uitgegroeide planten hebben 25 x 25 cm ruimte nodig maar (veel) dichter zaaien voor oogst van jong blad kan ook. Stilstand in de groei door droogte of plotselinge warmte veroorzaakt stress en vervolgens bloei (ook eetbaar).
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|