Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

187000 LINZEN, GROENE 'Dupuis' / 'Dupuy'

(Engels: Lentils)
(Lens culinaris, synoniem: Lens esculenta)

  images vergroot afbeeldingen
 
In ons land een peulgewas in opmars door de hoge voedingswaarde. Leuk om te telen, al is de oogst in onze zomers niet enorm. Je zaait historie, want al rond 9000 v. Chr. werden linzen in “Klein Azië” gegeten. De laatste 500 jaar is linzen in Europa deels verdrongen door erwten en is nu bezig met een come-back! Linzen laten zich gekookt heel gemakkelijk in allerlei gerechten verwerken, bekend is uiteraard de linzensoep. Als kiemgroente (spruitgroente) zijn linzen een rijke bron van eiwitten.
Dupuis linzen zijn wat kleiner en steviger dan gewone bruine linzen en zijn daardoor bijvoorbeeld heel geschikt in salades. De linzensoort Dupuis dankt haar naam aan de linzen die aangeduid worden als 'de Puy', een linzensoort die beschermd is met de AOC (Appelationd Origine Controlé). Dit is een speciale linzensoort uit het vulkaanlandschap in de Auvergne in Frankrijk. De hoofdstad heet daar Le Puy en naar dit stadje zijn Le Puy-linzen vernoemd. Alleen linzen uit Le Puy mogen die naam dragen, maar de linzensoort groeit ook goed in andere plaatsen. Vanwege de beschermde naam heten ze dan Dupuis linzen, om aan te geven dat het om hetzelfde ras gaat.

Zaaimethode

Zaaien: juni buiten op rijtjes of het hele jaar als kiemgroente: Spoel de zaden met lauw water af en zet ze een uurtje in de “week”. Het water afgieten, en de zaden 2x per dag even met lauw water spoelen. Kweek ze bijvoorbeeld in een glazen pot of speciaal kiemsetje. Tussen de spoelbeurten in de pot donker & warm zetten.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
693500 LINZEN, GROENE 'Dupuis'

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

187000  50 g voor 10 m²   1,95 
bestel
187000.1  250 g voor 50 m²    5,95 
bestel
187000.2  1 kg voor 200 m²    15,00 
bestel


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet.
Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl