Levertijd en Voorraadbeleid
- Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
- Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

187002 LINZEN, RODE 'Red'(Engels: Lentils)(Lens culinaris, synoniem: Lens esculenta) |
![]() ![]() ![]() |
Rode linzen geven een prachtig gekleurde soep! In ons land is het een peulgewas in opmars door de hoge voedingswaarde. Leuk om te telen, al is de oogst in onze zomers niet enorm. Je zaait historie, want al rond 9000 v. Chr. werden linzen in “Klein Azië” gegeten. De laatste 500 jaar is linzen in Europa deels verdrongen door erwten en is nu bezig met een come-back! Linzen laten zich gekookt heel gemakkelijk in allerlei gerechten verwerken, bekend is uiteraard de linzensoep. Als kiemgroente (spruitgroente) of microgroente (jong gegroeid met blaadjes) zijn linzen een rijke bron van eiwitten en heerlijk bij gerechten of door de salade.
ZaaimethodeZaaien: juni buiten op rijtjes of het hele jaar als kiemgroente: Spoel de zaden met lauw water af en zet ze een uurtje in de “week”. Het water afgieten, en de zaden 2x per dag even met lauw water spoelen. Kweek ze bijvoorbeeld in een glazen pot of speciaal kiemsetje. Tussen de spoelbeurten in de pot donker & warm zetten. Leveringsmaandenhet gehele jaar Gelijke productenDit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
|
ECO-producten“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet.
Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl”


