Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

202017 MELOENEN 'Banana di Lentigione

(Engels: Melon)
(Cucumis melo)

  images vergroot afbeelding
 
Dit bijzondere, historische, Italiaanse ras is door jarenlange selectie op zuiverheid getest en wordt sindsdien door onze biologische kweker in Italië vermeerderd. De meloen is uniek in zijn soort, de groene en vrij ronde vruchten wegen 1-2 kg, je oogst ze als de eerst geel-oranje verkleuring naast het groen ontstaat, niet eerder en niet later, rijp is rijp. De beloning is een mals, sappig, heerlijk en intens aroma van het wittige vruchtvlees. Duidelijke hints naar de zoetheid en smaak van bananen.
Deze meloen leek uitgestorven, maar werd gelukkig in 2003 door een kweker teruggevonden, in de eerste helft van de 20e eeuw (en ervoor) werd deze vrucht vooral in Noord-Italië geteeld.

Zaaimethode

Zaaien: bij het bezit van een verwarmde kas, vanaf eind januari en uitplanten begin maart. Voor de koude kas: zaaien vanaf eind maart, uitplanten begin mei. Plantafstand 150x50 cm. De planten mogen kruipen of langs touwtjes klimmen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Meloenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

202017  ± 45 zaden (2 g)   1,95   
202017.1  ± 1100 zaden (50 g)   19,50   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet.
Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl