Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

MELOENEN
202648 WINTERMELOENEN 'Zapotillo'

(Engels: Melon)
(Cucumis melo)

  images vergroot afbeeldingen
 

Wintermeloen (Inodorus groep) Na de oogst rijpende meloen, die lang bewaard kan worden. De vorm is rond tot (lang)ovaal, de schil is vrij glad, soms iets geplooid en/of geribd. De schilkleur varieert per ras van wit, geel tot zwartgeel gestreept. Het vruchtvlees is stevig en zoet in de kleuren wit, geel of oranje.

ZELDZAAM! Deze meloen komt uit de omgeving van Zapotillo, in Ecuador, een gebied waar de omstandigheden heet en droog zijn en waar deze prachtige witvlezige meloen floreert. De vruchten zijn groot met een gladde gele schil en diepe ribben. Meloenen kunnen per stuk wel 5 kg wegen. Het is een traditioneel en steeds zeldzamer landras dat waarschijnlijk met uitsterven wordt bedreigd. In de kas is deze meloen dus zeer goed te kweken, ze kunnen goed tegen zeer warm en niet al te veel water... Snijd de vruchten als ze van kleur veranderen en geurig worden. Deze zeer smakelijke meloenen kunnen vers en in salades worden gegeten, of kunnen worden geperst voor een gezonde sap!

Zaaimethode

Zaaien: bij het bezit van een verwarmde kas, vanaf eind januari en uitplanten begin maart. Voor de koude kas: zaaien vanaf eind maart, uitplanten begin mei. Plantafstand 150x50 cm. De planten mogen kruipen of langs touwtjes klimmen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Meloenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

202648  5 zaden   4,95 
bestel