Witte molsla is afkomstig uit Japan en heeft naast een prachtige bladproductie ook nog eens een fraaie bloei: wie heeft ooit wel eens witte paardebloemen gezien immers...? De naam molsla dankt deze plant aan de bleekmethode in het vroege voorjaar: een beetje losse grond over de planten (of een zwarte emmer omgekeerd er overheen) en de eerste groei is mals en gebleekt. Maar de prachtige bladeren kunnen ook ongebleekt rauw of gekookt gegeten worden. Ze hebben een nogal bittere smaak en zijn zeer goed voor het spijsverteringssysteem. De wortels worden gekookt gegeten. De zeldzame bloemen eet je rauw of gekookt en de bloemknoppen zijn heerlijk in beignets. Van de hele plant wordt (vers of in gedroogde vorm) thee gemaakt. De wortels worden gedroogd en gebrand om koffie te vervangen.
ZaaimethodeZaaien: vanaf maart tot juli. In de warme droge maanden eerst onder een doek of lap zaaien, bij hoge temperaturen kiemt sla niet. Zaai in rijtjes en dun uit op 15 cm.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|