Patisson is de Franse benaming voor een platte, sierlijke vrucht, die veel lijkt op een vliegende schotel. De vrucht is sterk verwant aan de courgette en lijkt er qua smaak ook enorm op. De bedoeling is om ze (voor consumptie) jong tot zeer jong te oogsten, de schil voelt dan nog “pieperig” aan. Helemaal lux is het om ze zo jong te oogsten dat de bloem er nog aan zit... In zijn geheel in de olie geeft dat een prachtig gerechtje! Om de vrucht voor de show te kunnen bewaren, moet je deze aan de (compacte) plant laten doorrijpen. Veel genot met en van deze schoonheid!
Een prachtige selectie uit de Panaché met helderoranje zeer platte vruchten.
ZaaimethodeZaaien: vanaf half maart (binnen) of vanaf half mei op de plaats van bestemming. Plantafstand 100x100 cm. Voor consumptie jong tot zeer jong oogsten en voor decoratie oogsten tijdens droog weer als de vruchtsteel begint te verkurken. Patissons kunnen probleemloos buiten worden geteeld en ranken niet.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|