Rode vruchten. Al meer dan 5000 jaar (vroeger door de Berg-Inca’s) is deze koudebestendige peper in cultuur. Enkele graden vorst is geen probleem, maar laat het er niet op aankomen! De (ovaal)ronde tot iets blokkige, dikwandige, vruchten zijn 5 cm, hebben typerende zwarte zaden en worden voorafgegaan door blauwe bloemen! De plant is harig en groeit flink. Door de late rijping is het slim om de planten in pot te telen, zodat ze in oktober binnen gezet kunnen worden. In de winter mogen planten worden teruggesnoeid en zullen het jaar erna weer trouw vrucht dragen, jaar in jaar uit! Behoorlijk heet!
ScovilleschaalDeze peper meet 12.500-250.000 Scoville. We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.
ZaaimethodeZaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!
TeeltEen klant schreef ons: graag wil ik even mijn enthousiasme met jullie delen over Capsicum pubescens. Na in 2010 de zaden binnen te hebben opgekweekt, groeiden de planten in dat jaar buiten in de volle grond gestaag. Enkele heb ik opgepot binnen in de huiskamer, laten overwinteren en in het vroege voorjaar 2011 weer buiten in de volle grond gezet. Een maand geleden leverde dat een enorme oogst van prachtige grote planten! Ik heb de pepers ingemaakt (dekseltje eraf, zaadlijst eruit) en ik ben klaar om ze straks te vullen met een lekkere roomkaas!!! Pepadew selfmade!!!!
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|