Dit hangende, rode pepertje (onrijp lichtgroen) is kleiner dan de standaard Ajoema, maar net als deze enigszins vierkant geblokt en hier en daar ingedeukt. Niet alleen heel scherp maar dit pepertje verspreid een heerlijke geur en heeft een verrukkelijke smaak. Één peper door een pan nasi staat garant voor zweet op je voorhoofd tijdens het eten. Ook is deze peper rauw in kleine stukjes gesneden een prikkelende delicatesse op een boterham met vleeswaar of vis.
ScovilleschaalDeze peper meet 300.000 Scoville. We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.
ZaaimethodeZaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|