Een pijnlijke heet soort met voor de ervaren peper-eter een fijne, fruitige smaak. Voor de meesten smaakt dit van groen naar lichtoranje rijpende pepertje vooral HEET! Een SHU van 800.000-1.000.000 brengt deze variëteit in de groep van de extreem hete pepers, afkomstig uit Trinidad. De onregelmatig gedeukte, blokvormige vruchtjes, soms als een lantaarntje, verraden de verwantschap met Ajoema, Habanero en Scott’s Bonnet. Kieming boven de 25°C is essentieel.
ScovilleschaalDeze peper meet 800.000-1.000.000 Scoville. We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.
ZaaimethodeZaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|