Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

225895 RABARBER 'Glaskins Perpetual'

(Engels: Rhubarb)
(Rheum rhabarbarum)

  images vergroot afbeelding
 

Rabarber uit zaad geeft nooit een 100% homogeen ras. Je kan zelf selecteren op de (kleine) verschillen: De vroegst bloeiende planten begin je vroeger te oogsten, met de later bloeiende mag je langer doorgaan met oogsten. Zo krijg je een mooi productieveldje!

Afkomstig uit Brighton in de jaren 1920 is dit een beproefde en betrouwbare zaaivariƫteit. Dit is waarschijnlijk niet een ras dat we zouden kiezen om te forceren (vervroegen onder folie), omdat het zo waardevol is als een ras voor het late seizoen.
De dikke en sappige stelen hebben meer een groene tint dan veel andere soorten rabarber en zijn ook veel 'zachter'.
Maar waar dit ras echt in uitmunt is het lange oogstseizoen. Door de van nature lage gehaltes aan oxaalzuur (de stof die de bitterheid in rabarber veroorzaakt) en het feit dat deze gehaltes niet toenemen (zoals bij veel andere rassen) naarmate het seizoen vordert, kan deze rabarbersoort later in de zomer worden geoogst en zelfs tot in de vroege herfst. Wel voldoende bladeren en stengels aan de plant laten zodat deze op kracht blijft...!

Zaaimethode

Zaaien: op een zaaibedje of in een zaaibak van april-juli. Dek de zaden toe met een laagje grond en doe er (vlies)doek overheen. Na de eerste groei verspenen en later uitplanten.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

225895  70 zaden (1 g)   1,95 
bestel
225895.1  3500 zaden (50 g)    25,00 
bestel