|
|
Deze knoflook is afkomstig uit het oeroude plaatsje Xian, bron van zijde en al eeuwen in contact met het westen via de zijderoute. Opnieuw is eind 20e eeuw ontdekt dat er een goede knoflook huist, die we nu kunnen uitproberen. Rauw komt de iets hete smaak vrij, het rijke aroma eindigt in een aardse champignon-touch: probeer ze uit!
ZaaimethodeKnoflook kan jaarrond worden geplant, als de teentjes in goede conditie zijn. De meeste rassen zijn in herfst en winter op voorraad. Wij voeren rassen, die succesvol in Nederland worden geteeld. Meteen na ontvangst de bol openbreken en de tenen in de grond poten: 2-5 cm diep en 10-20 cm uit elkaar. In het najaar geplant staat de knoflook in februari (of eerder) al boven en in juni-juli kunnen ze geoogst worden. Later geplant betekent uiteraard latere oogst. Oogsten is geen verplichting, knoflook is winterhard en kan ook gewoon in de grond blijven. Na oogsten het loof vlechten zoals je knoflook wel eens in de winkel ziet en de bollen in de zon drogen. In de kamer zijn ze soms wel een jaar te bewaren! De teelt is niet moeilijk, maar goede tips vind je in onze teeltbeschrijving in pdf (zie onderaan de website). Knoflook schijnt luizen in b.v. rozen te weren, het proberen waard!
Leveringsmaandenseptember t/m januari
|