Sjalotten behoren tot de uienfamilie en groeien net als knoflook tot een kluster van “teentjes”. De witte binnenzijde is soms rood en/of purper gevlamd. Ze hebben een sterke, rijke smaak. Sjalotten veroorzaken minder darm- en ademperikelen dan uien en knoflook. Veel recepten en wetenswaardigheden op www.shallot.com
Het in Frankrijk veel geteelde Jersey-type met uitgesproken slanke, langwerpige vorm. De schil is koperkleurig en de binnenzijde roze gevlamd. De smaak past in de kritische Franse keuken…! De bewaarbaarheid is zeer goed (8-12 maanden), we leveren gecertificeerd, virus- en aaltjesvrij plantgoed. De benaming Jersey slaat op de vermeende herkomst van de halflange roodbruine sjalot. Dit klopt echter niet daar de officiële voorouders van de sjalot uit het middenoosten komen, er is vervolgens verder gekweekt met dit materiaal in onder andere Normandië en daar is de halflange vorm geselecteerd.
TeeltUitplanten in maart-mei. Plantafstand 25x10 cm. Oogstbaar juli-augustus, laten drogen en droog en koel opslaan (niet te koud).
Leveringsmaandenfebruari t/m mei
|