Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

310600 VIETNAMESE BLOESEMSPINAZIE 'Banaba'

(Engels: Queen's Crape Myrtle, Pride of India)
(Lagerstroemia speciosa)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een echte beauty uit de tropen, dus voor ons een plant, die alleen in de zomer naar buiten kan. In Azië wordt het een flinke boom, wij kunnen ze prima klein houden door snoeien en door de beperking van de potgrootte. Bovenin de plant ontstaat de verrukkelijke bloei in flinke trossen met lilaroze bloemen, het bloemblad is bij de aanhechting heel smal, wat de bloemen een opmerkelijk ranke uitstraling geeft. In Vietnam wordt het jonge blad als groente gegeten, de bloemen dienen als sierlijke en eetbare garnering van gerechten. Het oudere blad, de vruchten en de wortels worden in de traditionele geneeskunst gebruikt.
In de winter kunnen de planten in de kamer of op een koelere, vorstvrije plaats. Na de winter snoeien en laten wennen aan de buitenomstandigheden vanaf eind mei.

Zaaimethode

Zaaien: Jaarrond. Zaden eerst 24 uur in (bij de start) heet water weken. Vervolgens zaaien in een zaaibakje met cocopeat en zilverzand. De kiemtemperatuur laten wisselen tussen 35°C (16 uur) en 20°C (8 uur) geeft de beste kieming.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

310600  ± 100 zaden   2,50 
bestel