Levertijd en Voorraadbeleid
- Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
- Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier
408900 AARDAPPELS 'Vitelotte Noir' / 'Negresse' of 'Trufe de Chine'(Solanum tuberosum) |
|
ZWART- OF PAARSSCHILLIG RAS VOOR FIJNPROEVERS.
(1900) Voor velen is deze truffelaardappel de koningin onder de liefhebbersoorten! Wel eens zwarte aardappels gegeten? Nou ja, donkerviolet (schilkleur) is beter getypeerd, de binnenkant (knolvlees) is iets lichter violet. Langwerpig smal (als een korte winterpeen) met diepliggende ogen: lijkt wel op een truffel. Kook ze met schil en pel ze daarna: warm en afgekoeld een delicatesse! De planten zijn vatbaar voor de aardappelziekte, neem dus voldoende preventieve maatregelen, overigens is de knol minder vatbaar.
Recepten
Recept Salade van Vitelotte Noir (buffetgerecht) Ingrediƫnten: 12 - 15 Vitelotte Noir aardappeltjes, 1 blikje ansjovis op olie, 1 flinke teen uitgeperste knoflook, 4 eieren, olie, azijn. Ter garnering: bloemetjes van de 606740 Viola cornuta Sorbet-hybriden 'Sorbet Blackberry Cream' F1, of als deze al zijn uitgebloeid Oostindische kers of andere beschikbare eetbare bloemen. Kook de aardappels in de schil gaar. Laat ze wat afkoelen, pel ze, snijd ze in plakjes en doe ze in een wijde schaal. Kook de eieren hard, pel ze er prak ze fijn. Maak een riante hoeveelheid dressing door de ansjovis uit te laten lekken en fijn te prakken, de knoflook hier doorheen te roeren en aan te lengen met goede olijfolie en witte balsamicoazijn (in een verhouding 2:1). Giet de dressing over de aardappels en schep ze voorzichtig om. Vlak voor het serveren de verkruimelde eieren erover strooien, daarna niet meer roeren! Tot slot garneren met de bloemetjes.
Bol- of knolmaat25/32 (± 45-50 knollen per kg) Leveringsmaandenfebruari t/m juli
|
|
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR! Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. |