|
|
De aardpeer is een oersterke groente is winterhard, zet de knollen aan de rand van uw groentetuin. De plant wordt wel 2 m hoog, gebruik ze als windscherm maar let ook op de schaduwwerking. Halverwege het groeiseizoen mogen ze teruggesnoeid worden, voor een wat compactere groei en tegen het omwaaien, de oogst wordt er wel iets minder door. Laat in het najaar oogst u de smakelijke knollen, die zelfs rauw goed smaken. Plantafstand 75 x 30 cm benodigd 1,5 - 2 kg voor 10 m². Tip: plaats een bleekpot over de plant in het voorjaar voor een malse, gebleekte eerste groei! Blancheren, koken of fijngesnipperd in een frisse voorjaarssalade smaakt dit vitaminerijk gewasje bitter en toch zoet. Voeg tijdens de bereiding een snuifje zout toe om de vrij bittere smaak te voorkomen.
WIJ DOEN ONS BEST OM DE KWALITEIT VAN DE AARDPEREN OPTIMAAL TE HOUDEN. OMDAT DEZE AL IN DECEMBER BINNEN KOMEN KAN VANAF MAART EEN DEEL VAN DE KNOLLEN MINDER WORDEN. EERST DE KNOLLEN (ZO NODIG) IN WATER LEGGEN, VERVOLGENS SLECHTE DELEN WEGSNIJDEN EN PLANTEN.
DE INHOUD VAN 1 KG (BIJ VULLING) KAN IN DE LOOP VAN DE TIJD TERUGLOPEN (TOT 50-60%), NA DOMPELEN ZAL DE KNOL WEER EEN DEEL VAN HET OORSPRONKELIJKE GEWICHT TERUGKRIJGEN.
Crèmegele schil en wit knolvlees. Deze aardperen geven een hoge opbrengst. Stabiele vochtige grond geeft de meest gave knollen, sterke weerswisselingen zorgen soms voor knobbelige uitgroei. LET OP: ZODRA DE KNOLLEN ARRIVEREN, METEEN PLANTEN. ZE ZIJN BEPERKT HOUDBAAR BOVEN DE GROND!
TeeltPlanttijd tijdens de rustperiode van de plant, dus van november - april. Later verplanten kan alleen met planten die opgepot zijn. Plantafstand 75x30 cm. Oogst vanaf de tijd dat de plant bovengronds afgestorven is. Oogst alleen wat u wilt eten, de rest kan in de grond blijven of in een kist worden ingekuild met zand of aarde.
Leveringsmaandendecember t/m mei
|