|
|
Teelt is mogelijk op beuk (voorkeur!), eik, walnoot, esdoorn en Robinia. De Pruikzwam is een stevige paddenstoel en de smaak ... de één zegt nootachtig, de ander herkent er iets van krab of kreeft in. De vreemde verschijning van deze (bijna) stengelloze paddenstoel lijkt op afstand op een bloemkool, bij nader bekijken is het vruchtlichaam bedekt met in bollen uitgroeiende bundels met zachte, hangende “stekels”. De Pruikzwam is in China al duizenden jaren in zwang voor consumptie. Ze worden op verschillende manieren bereid: gevuld en in de oven gegaard, fijngesneden en rauw door salades of in reepjes gesneden en gebakken. De paddenstoel is stevig en lang (1 week in de koelkast) houdbaar. NA AANKOMST VAN DE PLUGGEN, DEZE METEEN IN DE KOELKAST BEWAREN OM ZE VERS TE HOUDEN!
TeeltEen overzichtelijke en uitgebreide teeltbeschrijving vind je in de pdf hier onderaan (rode knop)
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|