Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

DUIN ALOË

620410 ALOE thraskii

(Engels: Dune Aloe)

  images vergroot afbeeldingen
 
Deze Aloë komt van oorsprong uit Zuid-Afrika en wordt geteeld door onze kweker in Portugal. De duinaloë is een grote, snelgroeiende, onvertakte aloë, die een zeer grote rozet ontwikkelt. De lange, grijsgroene bladeren zijn diep gegroefd of gekanaliseerd (U-vormig in dwarsdoorsnede) en buigen naar beneden terug. Op oudere leeftijd ontstaan de oranje en gele bloemen in korte, compacte, cilindrische trossen, op veelvertakte bloeiwijzen: wonderschoon! Zet de plantjes in goed gedraineerde aarde, in potten, nooit nat-op-nat watert geven, dus wachten tot de aarde weer wat droger is. Een paar druppels natuurazijn door het water neutraliseert het kalkgehalte van ons leidingwater. Zet de planten in de zomer lekker buiten, beschermen tegen overvloedige regen. In de winter het liefst op een lichte, niet te warme plaats binnen.

Zaaimethode

Zaaien: jaarrond op een warme plaats. Kieming is optimaal bij 20-25̊C. Gebruik goede zaaigrond (3/4 cocopeat met 1/4 zilverzand).

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kamer- en Kuipplanten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

620410  20 zaden   4,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”