Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

644750 KLEINIA neriifolia


  images vergroot afbeeldingen
 
Het bijzondere van deze fraaie vetplant, is dat deze in het wild alleen op de Canarische Eilanden voorkomt. In de rest van de wereld is de plant “geïmporteerd”. De smalle, langwerpige, sappige blaadjes groeien in een grote toef aan het van de vertakkende stengels. Af en toe laat de plant zijn blad vallen, zo ontstaat een stammetje, geen paniek, de stengels bevatten ook bladgroen, de plant leeft gewoon door en geeft op zijn tijd weer blad. Kleinia houdt van een zeer lichte plaats, matig water en mag in de zomer buiten.

Zaaimethode

Zaaien: jaarrond, maak een zaaibakje met cocopeat en zilverzand klaar, zeef het bovenste laagje zodat de zaden op fijne grond liggen. De zaden verspreiden en alleen aandrukken, het is een lichtkiemer. Zet het zaaibakje op een lichte plaats, maar niet in de zon. Het zaaibedje nooit laten uitdrogen, nevelen met lauw water. Kieming duurt 1-2 maanden, maar kan ook (veel) langer duren, geef niet snel de moed op.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kamer- en Kuipplanten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

644750  20 zaden   2,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”