Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

BIZON- OF PRAIRIEGRAS

672250 BUCHLOE dactyloides

(Engels: Buffalo Grass, Bison Grass)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een bijzonder gras voor warme en droge plekken. Dè oplossing voor het aanleggen van een gazon in landklimaat en droge tropen. Buffelgras vormt zeer dichte zoden, groeit zelden hoger dan 20 cm (1 of 2 keer maaien...) en is ook nog eens zeer vorstbestendig. Na vorst gaat het gras wel in rust en behoudt zijn groene kleur niet, deze komt weer trouw terug na opwarming van de grond! In de droge middenstaten van Noord-Amerika groeit dit gras in het wild en was voor de enorme bizonkuddes (en dus ook voor de indianen) van levensbelang. Brand deert een prairiegrasveld niet, de plant komt zelfs gezonder terug! Bizongras houdt niet van: schaduw, losse zandgrond en te koele zomers. Zaai ook eens wat op het dak, als u een groeidak heeft!

Zaaimethode

Zaaien:van april - september. Zaai gelijkmatig, inharken en aandrukken. Zaad met zand mengen geeft een goede verspreiding. Regelmatig water geven na het zaaien.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Grassen en Granen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

672250  10 g voor 0,5-1 m²   2,50   
672250.1  100 g voor 5-10m²    15,00   
672250.2  1 kg voor 50-100m²    125,00   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”