|
|
Het koren van de toekomst! Lees de hierna volgende beschrijving maar eens… In Afrika is dit gewas al vanaf 3000 v. Chr. (dus al 5000 jaar!) in cultuur, vanaf de 17e eeuw in Amerika bekend (meegenomen door zwarte slaven) en inmiddels het 5e gewas in de wereld! Een opsomming van de vele eigenschappen en toepassingen: het graan is glutenvrij(!), ontgiftigend (anti-oxidant), je kan het graan bakken, poppen, fermenteren tot mout (werkt dan als probiotica), gebruik als grutten of couscous en verwerken tot melasse of suikerstroop. Verder wordt in Afrika het graan voor bierproductie en het stro voor huizenbouw en verpakking (karton) gebruikt. Overtuigd? Dit polvormende grassoort vormt halmen in de kleuren rood, goud, zwart en kastanjerood met vele tussenkleuren. De enorme stengels worden ongeveer 200-250 cm hoog en de plant wortelt diep, wat goed is voor de grondstructuur.
ZaaimethodeZaaien: april-begin juni bij voldoende warmte. Voorzaaien in potjes mag. Geef onderlinge planten de ruimte: 20x60 cm.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|