Dit soort wordt hoofdzakelijk geteeld als kiem- of spruitgroente (voor de witte kiem dus). De teelt is in het donker en in de warmte. De kiemen kunnen in de koelkast een week vers blijven, mits goed uitgelekt.
Een van de fijnste, ruime toepassing. Heerlijk fijne spruitjes met frisse smaak en „knapperig” mondgevoel. Alfalfa zijn de kiemen van Luzerne klaver. Deze zaden zijn na de oogst vrij bevonden van schadelijke bacteriën: Salmonella spp. Lysteria monocytogenes, E coli 0157-H7 & Ehec (Enterohaemorrhagic Escherichia coli). Daarna zijn de zaden zo hygiënisch mogelijk behandeld.
ZaaimethodeSpoel de zaden met lauw water af, en zet ze een uurtje in de “week”. Het water afgieten, en de zaden 2x per dag even met lauw water spoelen. Kweek ze bijvoorbeeld in een glazen pot of speciaal kiemsetje. Tussen de spoel-beurten in de pot donker en warm wegzetten.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|