Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

812147 ZAAIAGENDA VOOR DE MOESTUIN

(door Diana Stek en Laura Beijn)

  images vergroot afbeeldingen
 
De Zaaiagenda voor de Moestuin is een onmisbaar na-slagwerk voor zowel de ervaren als beginnende moestuinder. Van ruim 175 soorten groenten, fruit, kruiden en bloemen zijn de zaaigegevens gerangschikt volgens de kalender in plaats van op soort. Door de ordening per periode is in één oogopslag duidelijk wat je wanneer kunt zaaien, poten, stekken of uitplanten. Door gebruik van iconen is de informatie compact weergegeven. En wie een specifieke soort zoekt vindt die gemakkelijk dankzij het uitgebreide register.

Alle informatie is gebaseerd op ruim 25 jaar moestuinervaring van auteur Diana Stek. Alle soorten die aan bod komen zijn daadwerkelijk door haar geteeld. In haar persoonlijke, droge stijl schrijft ze over de vriesdood van bonenkevers, het geluid van een watermeloen, het nut van gebroken bezemstelen en over aardappelenlogica. Maar ook over man Ruud die haar manier van uien poten wat te rommelig vindt: heb je ze laten vallen?

In de Zaaiagenda voor de Moestuin vind je meer dan 2000 zaaischema's van ruim 175 soorten. Maar ook 12 columns van Diana's hand, ruimte voor eigen aantekeningen en meer dan 50 moestuintips.

Nog wat meer informatie:
Vol trots presenteren Diana en Laura deze ZAAIAGENDA VOOR DE MOESTUIN. Het ambitieuze project begon als een lolletje. Diana, bekend van de eindeloze hoeveelheid moestuin-blogs met waardevolle kennis op www.mooiemoestuin.nl heeft een zaaikalender op haar website staan. Laura wilde die voor haar zelf in een iets overzichtelijker vorm gieten en benaderde Diana of zij ook een exemplaar wilde. Na een gezellig gesprek aan de telefoon werd het plan voor de ZAAIAGENDA geboren.
Het klikte tussen de twee. Binnen de vruchtbare samenwerking is de taakverdeling helder: Diana schrijft de teksten en zorgt voor de zaai informatie. Laura doet de vormgeving en het zakelijke deel.

De ZAAIAGENDA VOOR DE MOESTUIN van Diana en Laura onderscheidt zich door zijn eenvoud. Er zijn talloze tuinboeken geschreven en bestaan ook vele soorten moestuin-planners. Wat uniek en ideaal aan deze agenda is, is dat de gegevens gerangschikt zijn op tijd: is het 14 juli en vraag je je af wat je nog kunt zaaien? Pak deze prachtig vormgegeven agenda er bij, sla hem open op ‘midden juli’ en zie alle groenten, kruiden en moestuin-bloemen die je op dat moment kunt zaaien. Als je een soort tijden lang kunt zaaien, kom je hem dus herhaaldelijk tegen. Je zoekt op tijd, niet op soort. Alhoewel, dat kan ook, als je dat wil. Achterin is een uitgebreid register te vinden waar je ook op groenten, kruiden of bloemen kunt zoeken.
Door het gebruik van iconen blijft de informatie compact. Bij de agenda zit een bladwijzer met daarop de legenda. Zo hoef je de icoontjes dus niet uit je hoofd te leren maar heb je de uitleg altijd bij de hand. De agenda is op een heel overzichtelijke manier gevuld met informatie over het zaaien. Wanneer zaai je wat, zaai je het binnen, buiten of onder koud glas. Wanneer kan je het uitplanten, is de bloem eetbaar, trekt hij bijen/vlinders aan, bij welk gewas hoort de groente en nog veel meer.

Informatie over het verzorgen van de planten of het onderhouden van de moestuin staat er niet in. Deze informatie is te vinden op Diana’s uitgebreide website. De agenda is simpel, eenvoudig en onmisbaar voor zowel de beginnende als ervaren moestuinder. De ZAAIAGENDA VOOR DE MOESTUIN is gedrukt op prachtig gerecycled papier van zeer stevige kwaliteit. Er staan vele tips in, twaalf verhalen van Diana in haar karakteristieke, vrolijke en toegankelijke stijl. En er is op veler verzoek ruimte voor aantekeningen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Boeken
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

812147.1  200 pagina's    29,95 
bestel