Levertijd en Voorraadbeleid
- Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
- Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

812347 HANDBOEK INMAKEN & BEWAREN, DE BESTE METHODES EN RECEPTEN.(door Petra Casparek en Erika Casparek-Türkkan) |
![]() |
Zelfgemaakt lekkers voor uw voorraadkast of om cadeau te geven!
Traditioneel maakten onze grootmoeders en overgrootmoeders groenten en fruit tijdens het oogstseizoen in om er in de koude wintermaanden nog van te kunnen genieten. Tegenwoordig heeft dat genieten van zelfgemaakte delicatessen aan belang gewonnen. Met inmaakrecepten kan je immers een voorraad aanleggen van de heerlijkste vruchtenjam, -gelei, -marmelade en -moes. Of leg eens pruimen of perziken in siroop of alcohol in, of maak je eigen likeur. Bij de groenten zijn er de traditionele zuurkool, ingelegde augurken, pickles en zuiderse antipasti. Met de juiste technieken kan je ook fonds, sauzen en bereide gerechten voor langere tijd houdbaar maken, zodat je op dagen dat je niet veel tijd hebt snel een heerlijke maaltijd tevoorschijn tovert. Verder vind je in dit boek recepten voor terrines van vlees en vis en voor huisbereide smaakmakers, zoals ketchup, mosterd, pesto, chutney, kruidenazijn en -olie. En natuurlijk lees je in dit boek ook alles over de belangrijkste inmaak- en bewaartechnieken, zoals inleggen, roken, drogen en fermenteren. Leveringsmaandenhet gehele jaar
|
