|
|
Deze specerijpeper wordt geteeld voor het zeer aromatische blad. Bij goede verzorging kunnen deze wel 30 cm in doorsnede worden! In een poging het complexe aroma te beschrijven moeten we een vermenging bedenken van Eucalyptus, zoethout, sassafras(olie), anijs, nootmuskaat, mint, dragon en zwarte peper. (Ik zei toch: complex...?) In de Mexicaanse keuken is het gebruik heel bekend: 1) de zgn. Tamales is vis of vlees, dat wordt ingerold in dit geurige blad, 2) verder is het een essentieel onderdeel in de bekende saus “mole verde”, 3) fijngehakt in soep, 4) smaakmaker in chocoladedrankjes en 5) in de likeur “Verdin”. De Amerikaanse kaasmaker Paula Lambert introduceerde “Hoja Santa Cheese”, geitenkaas dat tijdens de fermentatie in het peperblad wordt gerold en zodoende een unieke smaak krijgt. Hoewel vers gebruik de voorkeur heeft, kan het blad ook worden gedroogd.
Leveringsmaandenmei t/m september
|