812015-tuin-in-vier-seizoenen
meer info
 
812015-tuin-in-vier-seizoenen

De Tuin in Vier Seizoenen

Kwartaal Tijdschrift
Dit prachtig uitgevoerde Magazine komt 4x per jaar uit en bevat goede plantverhalen, altijd op de juiste wijze gedocumenteerd, 120 pagina’s dik waarvan hooguit enkele pagina’s met advertenties. De foto’s en platen zijn vakkundig gemaakt en het geheel is samengesteld in een mooie en rustige vormgeving. Echt een inspiratie magazine voor de tuin- en groenliefhebber!
WE LEVEREN UITERAARD ALTIJD HET NIEUWSTE NUMMER.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812015  120 pagina's   €  12,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
812016-onze-eigen-tuin
meer info
 
812016-onze-eigen-tuin

Onze Eigen Tuin

Kwartaal Tijdschrift
Kunstzinnig, eigenzinnig, origineel en veelzijdig... Zo zou je dit Tuinblad kunnen typeren. Elk blad heeft een thema, meestal het seizoen volgend. De schrijvers die de redactie heeft verzameld zijn kundig en hebben veelal een vlotte pen, echt een feestje om dit blad te lezen en te bewaren! Het blad is in 1955 opgericht door Mien Ruys en Theo Moussault en telt meestal
68 pagina’s, waaronder slechts enkele pagina’s met advertenties.
WE LEVEREN UITERAARD ALTIJD HET NIEUWSTE NUMMER.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812016  68 pagina's   €  9,95 
bestel
812017-stadstuinieren
meer info
 
812017-stadstuinieren

Stadstuinieren

Kwartaal Tijdschrift
Dit fraaie blad, dat meestal 100 pagina’s telt, prijst zichzelf (terecht) op de volgende manier aan: “Het leukste blad over het kweken van je eigen groente, fruit en kruiden, op lokaties: binnen, in de balkontuin, in potten op je terras en in je groentetuin. Praktische tips voor de beginnende Urban Gardener en inspirerende artikelen voor de doorgewinterde stadslandbouwer. Verder, volop informatie over onbekendere gewassen, leuke recepten, de laatste trendy nieuwtjes, wildplukken en mooie buurtinitiatieven.”
Het blad komt 1x per kwartaal uit.
UITERAARD LEVEREN WE ALTIJD HET LAATST UITGEGEVEN NUMMER.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812017  100 pagina's   €  7,95 
bestel
812099-groot-handboek-geneeskrachtige-planten
meer info
 
812099-groot-handboek-geneeskrachtige-planten

Groot Handboek Geneeskrachtige Planten

door Dr. Geert Verhelst
HET MEEST COMPLETE HANDBOEK VOOR GENEESKRACHTIGE KRUIDEN!
Geneeskrachtige planten worden steeds meer gebruikt ter preventie van kwalen of om onze gezondheid te verbeteren. Wanneer we ze met kennis van zaken aanwenden, hun beperkingen kennen en de nodige veiligheidsmaatregelen in acht nemen, kunnen kruiden dan ook een volwaardige aanvulling zijn bij de reguliere gezondheidszorg.

In dit overzichtelijk naslagwerk (162 kruiden!) stelt Dr. Geert Verhelst op een grondige manier de belangrijkste kruiden van de moderne fytotherapie voor. Hij belicht onder meer inhoudsstoffen, werking, indicaties en verwerkingsvormen en zorgt er door het aanstippen van waarschuwingen, potentiele nevenwerking, contra-indicaties en interacties voor dat we op een veilige manier kruiden kunnen aanwenden. De informatie is zoveel mogelijk gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek en is opgeluisterd met sprekende kleurenfoto's.

Dit praktisch handboek is uiteraard aangeraden voor al wie op professionele basis met geneeskrachtige planten omgaat: artsen, apothekers, therapeuten, herboristen, natuurwinkeliers en producenten van voedingssupplement. Het zal echter ook voor de hobbymatige kruidenliefhebber een welkom handboek zijn, een baken van betrouwbaarheid in een wereld van sprookjes over gezondmakende stoffen…

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812099.1  719 pagina's    €  155,00 
bestel
812100-handboek-ecologisch-tuinieren
meer info
 
812100-handboek-ecologisch-tuinieren

Handboek Ecologisch Tuinieren

samengesteld door VELT
De "bijbel" voor elke tuinier van eetbare gewassen. Alle facetten van het tuinieren komen aan bod, het hoofdstuk "gewasbescherming" is uniek! Alle kennis, die door ervaring is verzameld over werkelijk effectief en natuurlijk tuinieren is gebundeld in dit dikke boek van 700 pagina's. Uitgeverij VELT België.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812100.1  700 pagina's    €  49,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
812101-medicinale-planten-een-botanisch-handboek
meer info
 
812101-medicinale-planten-een-botanisch-handboek

Medicinale Planten (een botanisch handboek)

Monique Simmonds, Melanie-Jayne Howes, Jason Irving; vertaald door Frank van der Knoop
Geneeskrachtige planten & huismiddeltjes van A tot Z
Interessant voor botanici, tuin- en plantenliefhebbers. Dit prachtig geïllustreerde boek beschrijft 277 medicinale planten die je aantreft in de natuur en in botanische tuinen, maar ook zelf zou kunnen kweken. Het bevat 24 eenvoudige recepten voor zelfgemaakte thee, olie, tinctuur en crèmes en laat zien hoe je die planten kunt kweken, oogsten en verwerken.

Aansluitend bij een 5000 jaar oude traditie beschrijven de Britse auteurs, experts van de Kew Royal Botanical Gardens, actuele kennis rondom dit boeiende onderwerp. Het gaat veelal om algemene soorten met onvermoede eigenschappen, zoals de wilg (die aspirine produceert) en de kleine maagdenpalm (die chemotherapie bij bepaalde typen kanker ondersteunt).

De auteurs zijn allen experts in de plantengeneeskunde, werkzaam bij de Britse Kew Royal Botanical Gardens. Jason Irving geeft workshops over plukken en bereiden van medicinale planten (www.foragewildfood.com)

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812101.1  224 pagina's    €  29,95 
bestel
812102-het-complete-biodynamisch-tuinieren
meer info
 
812102-het-complete-biodynamisch-tuinieren

Het Complete Biodynamisch Tuinieren

door Monty Waldin
Het is boeiend te lezen hoe het nauwkeurig en in harmonie omgaan met de natuur resulteert in meer planteninzicht, tuinplezier en uiteindelijk in zeer smakelijke oogsten!
Eigenlijk is Biologisch Dynamisch tuinieren een broertje van de permacultuur, de theorie is wat afwijkend, maar de filosofie van het streven naar het op gang brengen en houden van een diverse en evenwichtige tuin hebben beide methodes tot uitgangspunt.
Dit boek haalt BD uit zijn stoffige imago, een heerlijk boek om te lezen en daarna een naslagwerk voor elke moestuinier.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812102.1  253 pagina's    €  25,00 
bestel
812103-zo-krijg-je-een-rendabele-kleine-tuinderij
meer info
 
812103-zo-krijg-je-een-rendabele-kleine-tuinderij

Zo krijg je een Rendabele kleine Tuinderij

door Jean-Martin Fortier (vertaling Taco Ijzerman)
Jean-Martin Fortier is een gedreven tuinder en met hart en ziel verbonden aan zijn tuinderij. Zijn energieke, nieuwsgierige en inventieve aard leidt hem naar een succesvolle aanpak. In dit boek deelt hij zijn geheim en laat hij je tot in detail meekijken achter de schermen.
Taco IJzerman (zelf biologische tuinder) heeft dit deskundige boekje vertaald en bewerkt naar de Nederlandse situatie.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812103.1  255 pagina's    €  29,95 
bestel
812104-biologisch-telen-in-stripvorm
meer info
 
812104-biologisch-telen-in-stripvorm

Biologisch Telen in Stripvorm

door Pic, Karel Schelfhout en Michiel Panhuysen
Een stripboek over biologisch tuinieren en bepaald niet oppervlakkig!
Met de illustraties van Pic (Denis Lelièvre) en het verhaal van “Karel de Tuinman” (tekst door Karel Schelfhout en Michiel Panhuysen) wordt de essentie van het tuinieren getroffen, namelijk plezier! Voor de lezer allereerst het plezier van het lezen: zeer leerzaam, up-to-date en vol humor. En daarna het plezier van de teelt, het zien van groei, het oogsten, proeven en tot slot het bevredigende besef dat je de aarde beschermt.

Karel Schelfhout is al meer dan dertig jaar een autoriteit op het gebied van tuinbouw. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de verbreiding van de hoogwaardige tuinbouwtechnieken die in Nederland zijn ontwikkeld, en heeft uiteindelijk gekozen voor de biologische teelt.

Michiel Panhuysen, een journalist die publicaties in verschillende talen op zijn naam heeft staan, is gespecialiseerd in de biologische landbouw en stedelijke tuinbouw.

Recensie:
BOEKBESPREKING BIOLOGISCH TELEN IN STRIPVORM (Volkskrant)
Feestelijk handboek voor het telen van gave groenten zonder chemicaliën
door Joost Pollmann 28 augustus 2020,
Vleermuizenguano. Bloedmeel. Koffiedrab. Suikerbietenvinasse. Konijnenkeutels...
Dit zijn nog maar vijf van de dertig soorten mest die worden opgesomd in het humoristische en energieke handboek Biologisch Telen in Stripvorm. Het is een bewerking van de bijbel voor de organische teelt van Karel Schelfhout en Michiel Panhuysen, The Organic Grow Book, en is getekend door de Franse stripmaker Denis Pic Lelièvre alias Pic. De nu verschenen Nederlandse vertaling wordt op de markt gebracht door Mama Publishing uit Parijs, dat ‘bewustzijn wil kweken voor de planeet van morgen’ en deze verstripte versie ook lanceert in zes andere talen. Pic is erin geslaagd om een in wezen nogal technisch instructieboek om te toveren in een feestelijk overzicht van alles wat je moet weten om zonder gebruik van chemicaliën gave groenten uit de grond te laten groeien, waarbij hij ook in beeld brengt wat je in tuinaarde en composthopen aan kruipende wezens tegenkomt. In het hoofdstuk ‘Bodemleven’ geeft hij menselijke trekjes aan allerhande wormen, schimmels, slakken en zelfs bacteriën, waardoor je met vertedering naar die krioelende microkosmos gaat kijken.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812104.1  126 pagina's   €  35,00 
bestel
812105-groente-fruit-encyclopedie
meer info
 
812105-groente-fruit-encyclopedie

Groente & Fruit Encyclopedie

Luc Dedeene & Guy de Kinder, fotografie François de Heel
De Groente & Fruitencyclopedie is een standaardwerk met zeer uitgebreide teelthandleidingen van alle bekende en bijzondere groente - en fruitsoorten, voor succesvolle en vooral smakelijke opbrengsten uit kleine en grote tuinen.
-Praktische informatie over de basisprincipes van het telen in de volle grond, in de kas/serre en in potten.
-Van elke groente - en fruitsoort is de teelt stap voor stap uitvoerig beschreven: van zaaien of planten via de verzorgingsaspecten (bemesting, gewasbescherming, snoei e.d.) tot aan de oogst.
-Vele honderden kleurenfoto's en tekeningen van alle gewassen, de gereedschappen, de hulpmaterialen en de werkzaamheden om tal van zaken in één oogopslag helder te maken.
-Milieuvriendelijke benadering door het creëren en onderhouden van gezonde groeicondities en door selectie van ziektetolerante gewassen.
-Rassenoverzichten en bestuivingslijsten helpen de juiste keuze te maken uit het zee omvangrijke assortiment - een rijkdom en variatie die veel groter is dan groente - en fruitzaken en supermarkten doen vermoeden.
-Naast groente en fruit wordt ook de verzorging van de belangrijkste keukenkruiden behandeld.
-Met duidelijke zaai - en oogstschema's voor nog meer gebruiksgemak.
-Ook in dit boek: adressen van gespecialiseerde leveranciers van groentezaden en van fruitgewassen, plus vermeldingen van nuttige websites. GEHEEL BIJGEWERKTE EN HERZIENDE DRUK!

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812105.1  412 pagina's    €  50,00 
bestel
812015-tuin-in-vier-seizoenen
812016-onze-eigen-tuin
812017-stadstuinieren
812099-groot-handboek-geneeskrachtige-planten
812100-handboek-ecologisch-tuinieren
812101-medicinale-planten-een-botanisch-handboek
812102-het-complete-biodynamisch-tuinieren
812103-zo-krijg-je-een-rendabele-kleine-tuinderij
812104-biologisch-telen-in-stripvorm
812105-groente-fruit-encyclopedie

Artikelnr Naam Prijs
812015 De Tuin in Vier Seizoenen, 120 pagina's
niet leverbaar
812016 Onze Eigen Tuin, 68 pagina's
€ 9,95
812017 StadsTuinieren, 100 pagina's
€ 7,95
812099.1 Groot Handboek Geneeskrachtige Planten, 719 pagina's
€ 155,00
812100.1 Handboek Ecologisch Tuinieren, 700 pagina's
niet leverbaar
812101.1 Medicinale Planten (een botanisch handboek), 224 pagina's
€ 29,95
812102.1 Het Complete Biodynamisch Tuinieren, 253 pagina's
€ 25,00
812103.1 Zo krijg je een RENDABELE kleine Tuinderij, 255 pagina's
€ 29,95
812104.1 Biologisch Telen in Stripvorm, 126 pagina's
€ 35,00
812105.1 Groente & Fruit Encyclopedie, 412 pagina's
€ 50,00

Hulp bij Tuinieren - Boeken

Ons sortiment boeken is een kritische keus uit (niet altijd gemakkelijk te krijgen) boeiende titels, door ons gelezen en werkelijk waardevol!

 filter op
per pagina
pagina van 9    
Er zijn 85 artikelen in deze categorie.
pagina 1 van 9    

ECO-producten
Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl

OKÉ-zaden
Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.