Ons Corona-beleid

  • De meeste mailtjes kunnen we beantwoorden
  • We zijn weer open voor winkelbezoek
  • Levertijd ongeveer 3-6 weken, spoedorders op verzoek mogelijk

UITLEG


MAÏS
190875 BAK- EN SIERMAÏS 'Nothstine Dent'

(Engels: Meal Corn)
(Zea mays)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een van de vroegste rassen onder de baktypes is dit “oude” ras uit 1975. Geen grote oogst, maar wel goed rijp en heerlijk van smaak! De planten kunnen wel ruim 2 m hoog worden en de korrels zijn geel met een wit hoedje... Bakmaïs heeft een lange groeitijd, dus het vinden van een vroeg ras is mooi meegenomen!

Zaaimethode

Zaaien: in potjes vanaf april (bij voldoende warmte). In de vollegrond vanaf eind april - half juni zodra de grond warm genoeg is. Voor de bestuiving minstens 2 rijen naast elkaar zaaien of planten. Rij-afstand 75 cm, in de rij 20 cm. Pas op! Deze maïs beïnvloedt het zoetgehalte van suikermaïs. Oogstbaar: na uitplanten: ± 3 maanden.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Mais
Inloggen om als favoriet toe te voegen

190875  10 zaden   2,95 
bestel
190875.1  ± 250 zaden (100 g)   19,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”